≡ Menu

Зъбни импланти за Вас

Дали сте подходящи за лечение със зъбни импланти

Зъбните импланти на този етап от развитието на денталната медицина са най-доброто решение, което съществува за възстановяване на липсващи зъби, с дългогодишни научни доказателства за ефективност и сигурност. Задължителното първо условие за успех на имплнтатно лечение е внимателното изготвяне на подходящ за пациента лечебен план.

За изготвянето на лечебен план е необходимо направата на обстоен стоматологичен преглед, както и рентгенови снимки. Възрастта на пациента не е обвързана с процедурата, за лечение с импланти са подходящи както млади хора, така и такива на средна или напреднала възраст. Независимо на каква възраст сте, Вашият зъболекар ще иска да се увери, че нямате общи болестни състояния, които могат да повишат риска от операцията.

Но дори хора с хронични заболявания като диабет или хипертония, след подходяща подготовка са добри кандидати за лечение с импланти. Заболяванията на зъбите, като зъбния кариес не засягат имплантите и са само временно противопоказания за поставянето на импланти. За съжаление при хора страдащи от напреднали пародонтални заболявания, при които има голяма загуба на кост е възможно да няма достатъчна костна основа, в която да се поставят имплантите. Но и това е възможно да бъде преодоляно със съвременните методи на костно заместване.

За да разберете дали сте подходящ кандидат за лечение със зъбни импланти е най-добре да се консултирате с Вашият зъболекар. Помнете, че имплантите изглеждат и функционират като вашите естествени зъби и са трайно и сигурно решение на проблема с липсващи зъби, както и че са по-добрата алтернатива на зъбните мостове и подвижни протези. Важно е да се правят профилактични прегледи веднъж годишно. Това би предотвратило проблеми около имплантите.

Не забравяйте, че имплантите не са панацея. Както се грижите за собствените си зъби, така трябва да полагате грижи за имплантите си. Те ще Ви служат дълго, само ако се отнасяте отговорно към лечението и полагате необходимите грижи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!