≡ Menu

Избелване на зъби – подготовка за процедурата

Избелване на зъби

Избелването на зъби е процедура, която е добре позната и се използва от много хора в днешно време. Никой не обича да има жълти зъби и всеки би желал блестяща бяла холивудска усмивка. За съжаление пожълтяването на зъбите, освен че представлява естествен процес се дължи и на много други фактори. Дори да имаме безупречна устна хигиена не е възможно да предотвратим този процес. Храната, която ядем често влияе върху промяната на цвета на зъбите. Пушенето на цигари също е сред основните врагове на белотата на нашите зъби.

За това с времето процедурата за избелване на зъби стана изключително предпочитана и модерна. Много хора се обръщат към избелването, за да си върнат усмивката от спомените или да си гарантират усмивка, която биха искали да виждат в бъдеще.

Преди да престъпим към избелване на зъбите

Задължително преди да преминем към процедурата за избелване на зъби трябва да преминем преглед при нашия стоматолог. Не трябва да се започва с избелването, ако имаме кариеси. Трябва всички кариеси да бъдат излекувани и да се има предвид, че някои пломби, заради материала, от който са направили имат различна степен на оцветяване от оригиналната конструкция на зъба. Това са неща, които стоматолозите знаят и ще ви кажат в зависимост от индивидуалното състояние на вашите зъби.

Задължително трябва да почистим зъбния си камък от зъбите преди да преминем към избелване на зъби. Причината е, че трябва процеса на избелване да се случва върху повърхността на зъба. Ако има зъбен камък, то ние ще “избелваме” него, а не нашия зъб и няма да има никакъв ефект.

Видове избелване на зъби

Към момента са най-използвани два вида избелване на зъби:

Клинично и домашно. И в двата случая трябва да преминете преглед при зъболекар, за да се консултирате с него кое ще има по-добър ефект за вас и той да ви създаде график за избелването.

Ако търсите избелване на зъби в град Варна, то екипа от стоматолози на Дентална ни клиника е готов да се погрижи за вашето здраве.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!