≡ Menu

Сравнение между пухена и олекотена завивка

Винаги има малки неща, които правят живота ни по-хубав и щастлив. Едно от тези неща е сънят. Сънят от своя страна се нуждае от определени условия, за да бъде здрав и да ни зареди с енергия. Едно от тези условия е завивката. В тази статия ще разберете каква е разликата между пухена и алтернативна завивка, затова я прочетете до край.

Пълнеж

Пухената завивка е с пълнеж от меката страна на птица, най-често гъска. Усещането при завиването с такава завивка е все едно да се завивате с облак. Но мекотата на перата и лекотата са много повече от това. Предимството на тази завивка е естествеността ѝ. Това означава, че пухът никога няма да се сплъсти, да се свие или пък да се разкъса.  Завивката ще е като нова дори и след десетки години употреба.

Алергии

Поради своята естествена природа завивките от пух могат да предизвикат алергия и това е напълно нормално.  Най-честата реакция на алергия е кихането, когато се опитате да се завиете с нея. Затова преди да си купите подобна завивка, то проверете дали не сте алергични към гъши пух.  Друг проблем, че е ако не можете да почиствате редовно завивката си, тя може да събира прах. Това също е предпоставка за алергии. Ако сте магнит за такива нежелани реакции, то по-добре да си вземете алтернативния вариант.  Те са направени от специални хипоалергенни материали, като по този начин ви осигуряват спокоен сън.

Почистване

Ако сте се си купили пухени завивки, то не е необходимо да я перете често. Потта минава през нея. Освен  ако, не закусвате в леглото, можете да не я перете с години.

Източник: Онлайн магазин за спално бельо

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!