≡ Menu

Изберете LED осветление, което ще ви спести пари

Вече можете да осветите дома си със същото количество светлина, но за по-малко пари. Потребителските изследвания показват, че. ако смените 15 неефективни крушки с волфрамова жичка, можете да спестите около 70 лв. от сметките ви за ток годишно. Новите стандарти за осветлението влязоха в сила през 2012 г. Най-изгодните опции на пазара са свързани с предложенията за LED осветление. Това са високо качествени продукти с дълъг живот.

Какви са предложенията на пазара за осветление?

Традиционните крушки с волфрамова жичка използват много енергия и освен светлина отделят и много топлина. 90% от енергията се губи в отделяне на топлина и само 10% в производство на светлина. Това си е чисто разхищение на много пари и енергия. На пазара вече се предлагат крушки, които могат да ви спестят наистина много пари.

Какви са останалите опции за осветление?

Най-често срещаните предложения за енергоспестяващо осветление са флуоресцентните лампи и LED крушките. Можете да намерите тези крушки в почти всеки магазин. Те са много по-ефективни от крушките с волфрамова жичка.

Изборът

Компактните флуоресцентни лампи са просто по-малка версия на дългите тръбни флуоресцентни лампи, които вероятно имате в кухнята или гаража. Те използват по-малко електроенергия в сравнение с познатите традиционните лампи с волфрамова жичка. Традиционните флуоресцентни лампи могат да се изплатят за по-малко от девет месеца, а след това ще започнете да спестявате пари всеки месец. Те спестяват около 75% от енергията, а животът им е около 10 пъти по-дълъг в сравнение с крушките с волфрамова жичка. Качеството на светлината често превъзхожда това на традиционните крушки.

Флуоресцентните лампи са на разположение в диапазона от светли цветове, включително топли ( бял до жълт) тонове. Някои от тях са поставени в контейнери, които целят да удължат живота им, освен това помагат да наподобят формата на крушките, които подменяте. Ако търсите флуоресцентна крушка с регулация на светлинния поток, уверете се, че това е така от опаковката.

Флуоресцентните крушки съдържат малко количество живак и в края на техния живот трябва да бъдат рециклирани. Много търговци на дребно рециклират крушките безплатно.

Излъчващият светлина диод, или както е по-популярно LED осветлението, пести около 75-80% енергия в сравнение с традиционната крушка. В началото LED осветлението е използвано предимно за светлини на светофари, общи приложения на осветлението. След като това е една от най-бързо развиващите се технологии, LED осветлението бързо е намерило приложение в нашето ежедневие. LED крушките използват само 20 -25% от енергията и издържат до 25 пъти по-дълго от традиционните крушки с нажежаема жичка, които заместват.

LED крушките са налични в много продукти като заместители за 40W, 60W, 75W и традиционните лампи с волфрамова жичка. LED осветлението е наистина по-скъпо на този ранен етап, но в последствие те ще ви спестят много пари. Едната от причините е, че животът им е много по-дълъг и няма да ви се налага често да купувате крушки. От друга страна, LED осветлението има много по-нисък разход на енергия. Цените на LED крушките ще стават все по-ниски, след като навлязат масово на пазара. Това е инвестиция в едно по-светло бъдеще, буквално.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!