≡ Menu

Избор на зъболекар – за какво да следиш?

Ако не ти се налага спешно посещение при зъболекар, отдели време, за да избереш специалист който да посещаваш. Важно е само един специалист да се грижи за зъбите ти и това да е човек на който имаш доверие. Има няколко аспекта, които задължително трябва да имате в предвид при търсене на зъболекар.

Местоположение

Най-добре разбира се е, ако кабинетът на зъболекаря е близо до дома или работното място. Това ще направи по-лесно планирането посещения и да стигането навреме. Също така, се увери, че стоматологичният кабинет е отворен във всички дни или има спешен кабинет.

Цена

Всеки иска здрави, бели и хубави зъби, но на каква цена? Работи ли зъболекарят със здравната каса? Какви са цените на услугите отнесени до цените на други зъболекари в района?

Личен комфорт

Един от най-важните аспекти, когато избираш зъболекар е дали да се чувстваш комфортно с този човек. Вниква ли в симптомите и да задава ли въпроси? Загрижен ли е? Изпитваш ли страх или тревожност? Стоматологичният кабинет не е място за притеснения – добрият зъболекар винаги може да те предразположи така, че да се чувстваш страхотно.

Професионална квалификация

Най-важно е зъболекарят да си разбира от работата. Никога не трябва да ти се случва да попаднеш на някой който ще пуши докато ти поставя пломба, разсеян е, не обръща внимание дали те боли, бърза мислейки само за парите, които ще му платиш, но не и за това добре ли е свършил работата си.

Зъболекарят трябва да бъде в състояние да разкаже за обучението си и къде е завършил. В повечето случаи отличните зъболекари имат приличен вид, говорят и изглеждат интелигентно, в кабинета им е чисто и са посещавани от деца и родителите им.

Това дали кабинетът на зъболекаря се посещава от деца е голяма индикация за професионализма му. Децата са открити и без да се замислят си казват всичко – харесало ли им е в кабинета, дали са изпитали болка, зъболекарят лош човек ли е. В повечето случаи родителите макар и несъзнателно слушат децата си и не биха ги водили на неприятно за тях място.

Няма по-хубава индикация от това кабинетът на зъболекаря да се посещава от родители с деца, които с усмивка чакат реда си загледани в книжка или анимационен филм.

Спешна помощ

Попитай какво се случва, ако ти се наложи извънредно посещение и спешна стоматологична помощ. Отличният зъболекар никога няма да те насочи към болничните спешни отделения и задължително ще ти даде номер на който да го потърсиш при спешни случаи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!