≡ Menu

Избор на надеждни метални врати

Кражбите на лично имущество и разбиване на жилища в последните години придобиват застрашителни размери. Всеки се опитва да опази личното си пространство от набези, като за целта поставя решетки на прозорците и стабилни врати на входа. Доколко е надеждна една врата се разбира чак когато пред нея застане опитен крадец. Качествените метални врати на практика са неразбиваеми. Слабото им място обаче може да се окаже ключалката – ахилесовата пета на всички входни врати. Случайните крадци, тръгнали да търсят подходящи обекти за нападение рядко се насочват към врати, изискващи много време за разбиване.

Факт е, че опитните крадци намират начин за отваряне на всяка врата, стига да имат много сериозна причина, да го направят. В случай, че нямат такива причини, те не се захващат с трудни обекти, за чието отваряне ще загубят много време. Ако вдигнат много шум, рискът да ги хванат на местопрестъплението е много голям. Затова жилищните блокове и кооперации трябва да имат стабилна метална дограма още на входа. Това е първият сигнал за престъпниците, че достъпът до сградата е труден.

За да е достатъчно сигурна преграда, металната врата трябва да е снабдена с две различни ключалки. Електронните ключалки с чип са много добро решение за контрол на достъпа. При избора на метални врати трябва да се внимава много за качеството на материалите, от които са изработени. Някои врати с ниско качество са направени от метални листове, по-тънки и от консервна кутия. Такива врати могат да се разрежат с обикновен нож. Външният им вид обаче е перфектен и много впечатляващ, което е примамка за клиентите. Най-сигурният вариант при покупка на врати е изборът на изделия от реномирани фирми. Евтини метални врати са причината за много обрани жилища и съсипано имущество. Надеждната врата не може да се изкърти, счупи, разреже или разбие с никакви вандалски прийоми. По отношение на ключалката, най-добри са невидимите отвън брави, които са монтирани на произволно място, нещо, което държи крадците далеч.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!