≡ Menu

Какво представляват протекторите за матраци?

Вече сте избрали желаните модели матраци. Но преди да се отправите към вкъщи с новата покупка ще трябва да помислите за нещо друго. Това са така наречените протектори. Ако си мислите, че вашият матрак не се нуждае от протектор, хвърлете един поглед върху написаното и помислете отново.

Подобно на всеки предмет и вашият матрак е подложен на замърсяване, влага, прах и атаки от малки насекоми. Протекторът осигурява защита на матрака и го прави непробиваем за всякакви вредители. Най-общо казано, този аксесоар представлява обвивка за матрак. Върху нея се полагат чаршафите и постелките. Старите матраци бяха особено предразположени към появата на мухъл и плесен. Влагата беше един от основните врагове на спокойния сън. За да избегнете евентуалното мухлясване на новия матрак ще трябва да го обгърнете с подходящ протектор. Пазарът за акесоари за спалня ще ви предложи избор на различни материи за протектори. Памучната е подходяща както за деца, така и за възрастни. Материята запазва свежестта на матрака, дори когато се потим. Петната, влагата и прахта остават надалеко от вашия матрак. Ако имате малки деца, вероятно ще се нуждаете от водоустойчив протектор. Аксесоарът ще предпази леглото от случайните нощни инциденти. Домакините знаят колко трудно се пере матрак. Производителите на протектори предлагат възможност за изработка от специален антиалергичен материал. Той е особено подходящ и дори задължителен за всички хора, които страдат от алергии или астма. Обикновено, около всички матраци кръжат малки прахови частици, които могат да доведат до задух, хронична хрема и кашлица. Антиалергичният протектор ще предотврати появата на неприятните симптоми. Допълнителен плюс на тази материя е, че може да бъде прана при висока температура. Това спомага за унищожаването на всички полепнали алергени. Протекторите от бамбукови нишки са изключително подходящи за летния сезон. Материалът е антиалергичен. Пръчките попиват отделената влага и гарантират поддържане на приятна прохлада и комфорт по време на сън. Протекторът изработен от този материал е също добра защита срещу алергични прояви, поява на бактерии, гъбички и мухъл.

Протекторите за матраци ще ви спестят време и излишни главоболия по отношение на почистване на леглото. На всеки се случва поради небрежност да разлее чаша бира върху матрака или да изпусне някаква храна. Протекторът ще защити както леглото, така и вашия сън.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!