≡ Menu

Изграждане на връзки – link building

Процесът на Link building не е нито лесен, нито може да се осъществи за кратък период от време, напротив, той изисква търпение и постоянство, за които възнаграждението е първите позиции на сайта в търсачките.Друго важно условие за постигане на качествен Link building е линкването да става постепенно, с нужното постоянство, за да се постигне добра предна позиция на сайта спрямо търсещите машини. Именно добре позиционираният сайт е „силен” сайт, а силният сайт води до повече клиенти и по-голям успех на вашия бизнес. Без съмнение, когато става въпрос за фирмен сайт, тези неща са от съществено значение за постигане на целите на даден бизнес.

Чрез процеса на изграждане на линкове и SEO оптимизация като цяло вие се сдобивате с поддържан и лесно откриваем сайт, който осигурява добро присъствие на вашия бизнес в интернет пространството. Наред с външната оптимизация, трябва да се направи и вътрешна, която е свързана с таговете, съдържанието и др. компоненти от структурата на един сайт. Линкване на връзки във вътрешните страници на сайта, не само на първата.Разнообразие на anchor текста.Статиите, носители на линкове трябва да са на високо ниво.Всяка връзка да се позиционира в тематични сайтове.При работата по Link building трябва да се имат предвид следните правила:

По своята същност процесът на изграждане на линкове се състои в това, че се използва функцията на търсачките (в случая Google) да индексират съдържанието на връзките и по този начин да разбират каква е тематиката на сайта. Чрез изграждането на качествени връзки, което всъщност е Link building към основния сайт, се постига изкачването му на предните позиции в Google.

Линк билдингът се постига чрез различни начини като основно това са публикуване на тематични статии, в които има препратки (линкове) към основния сайт или изграждане на линкове посредством отделните части на сайта – левия и десния сайдбар, футъра и хедъра. Ако притежавате качествени връзки към вашия сайт, той има предпоставки да се изкачи нагоре в резултатите на търсещите машини.

Ето защо е от значение връзките към сайта ви да са с различен anchor текст, защото в случай, че се откроят прекалено много еднакви ключови думи, това може да се превърне в повод да получите наказание.Чрез процеса на изграждане на мрежа от връзки, водещи към един основен сайт, се постига по-добра видимост на сайта и той е по-лесно откриваем от потребителите. Казано по друг начин процесът на Link building подпомага вашата SEO оптимизация и е важна част от нея. Също така допълнителна информация може да намерите тук.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!