≡ Menu

Изкупуване на коли за скрап – повече информация

Ако вече не използвате някой автомобил и смятате, че е време да го предадете в автоморга или за скрап, трябва да сте наясно с някои неща, на които е добре да обърнете внимание преди това.

Първо: Автомобилът е стар и неизползваем, за това не може да очаквате много пари за него. Автоморгите използват частите за продажба, а останалото от автомобила предават за скрап. За това трябва да видите в какво състояние е вашата кола. Ако все още става за каране, можете да се опитате да я продадете на някого, който да я поддържа и използва. Ако смятате, че тя ще послужи на някого в някое село, можете да се спазарите с него и да му я продадете. Ако автомобилът е в много лошо състояние и не става за продажба, тогава вече можете да се замислите за продажба в автоморга или за скрап – виж тук данни за контакт с такава фирма.

Второ: Прегледайте всичко по автомобила и вижте дали няма нещо ценно! Ако смятате, че ще продадете отделно някоя част, можете да я свалите преди това. Може би познавате някой със същия автомобил и има части, които той би използвал. Също така трябва да обърнете внимание и на това, че колкото повече неща разкачите от колата, толкова повече ще намалите и цената и, която ще вземете от автоморгата или от фирмата за скрап.

Ако акумулатора е в добро състояние и е все още годен, можете да го запазите. Ако гумите могат да се използват още, можете също да ги запазите, както и джантите. Също така е добре да проверите резервоара и да източите горивото от него, след което да го използвате за друг автомобил или да го продадете например или ние ще ги отстраним тук.

Не давайте автомобила в първата автоморга, а обиколете и разгледайте поне няколко предложения. Потърсете повече информация в интернет! Автоморги има във всеки град, както и пунктове за изкупуване на скрап, няма да ви е трудно да намерите място, където да предадете автомобила си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!