≡ Menu

Изложение за сглобяеми къщи

Преди няколко години бяхме на екскурзия в скандинавските страни, където имаше много готино изложени на сглобяеми къщи. Разбира се, те не бяха в реален размер, а само техните макети, макар че те бяха направени по такъв начин, че изглеждаха досущ като истинските.

Интересът към събитието беше наистина огромен, защото в онези страни използването на сглобяеми къщи е много разпространено и предпочитано. Там хората разполагат с много по-големи средства, за да си позволят да си купят една подобна малка виличка и да си я пльоснат на брега на океана или на някое езерце или река.

За тях подобни действия са напълно нормални и именно затова интересът към подобни изложения е по-голям от където и да е другаде. На изложението имаше всякакви макети на сглобяеми къщи, като самите те бяха в различни големини и форми. Различията бяха много значителни и що се отнася до цените, които варираха в огромен диапазон в зависимост от луксозността и големината им.

Имаше поне 500 различни вида сглобяеми къщи – аз никак не подозирах, че модификациите и видовете могат да бъдат толкова много. Имаше някои, които пресъздаваха архитектурата още от преди 200 или 300 години и които привличаха предимно женската част от наблюдателите.

Модерните сглобяеми къщи от своя страна бяха разглеждани предимно от мъжете, които питаха всякакви технически въпроси. На мен лично ми харесваха къщичките тип западен или американски тип – мънички, уютни, с гаражче, залепено до нея и веранда. Като наблюдавах как хората гледаха тези сглобяеми къщи просто виждах в очите им как всеки от тях се е размечтал и си представя как си живее някъде безгрижно и щастливо.

Наистина атмосферата беше много приятна и ведра. Дори имаше хора, които като че ли наистина си купиха сглобяеми къщи, защото подписваха някакви неща, взимаха брошури, визитки и така нататък. Честно казано това събуди малко завист у мен, а и сигурно и у тези около тях, но аз така или иначе се прибирах вкъщи след 2 дена – нямаше да имам време дори да размишлявам и да правя планове, защото това си е наистина голям разход.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!