≡ Menu

Приемане на хранителни добавки и получаване на подаръци вместо хранене

Доста често отрицателните емоции, стресът, депресиите, колебанията, неудовлетвореността водят до появата на глад, който предизвиква апетит към тестени, мазни и сладки храни, от които много бързо се трупат килограми и тлъстини и после много трудно се отслабва.

Ето защо е правилно да се вземат допълнително с храната хранителни добавки, дори и да си ги купите като подаръци. Тези емоции и ситуации, предизвикващи да се хапва по-често, са определени в 4 основни категории:

– Социална

– похапване в обкръжение с други хора с насърчаване от тях.

– Емоционална – умора, стрес, скука, депресия, напрежение, гняв, самота като начин за „запълване на празнината“, тревожност – тук са необходими не подаръци за разнообразяване, а хранителни добавки контролиращи тези физически причини.

– Ситуационна

– яде се в подходяща възможност

– посещение на кино, гледане на телевизия, или спортно събитие и др. – Физиологична – ядене в отговор на физически знаци – повишен глад поради пропускане на хранения, срещу главоболие или друга болка, за което е по-добре не да се яде, а да се приемат хранителни добавки и като подаръци за повишаване на здравето и имунитета.

Експертите препоръчват в такива случаи водене на дневник – отчет кога и какви продукти се консумират, какви стресови мисли, фактори или емоции се идентифицират, докато се хапва.

Откриване на стимулите към постоянно ядене е първата стъпка, но то не е в състояние само да прекъсне навиците и промени хранителното поведение. Добре е да се приемат повече хранителни добавки и да се отклонят в момента другите подаръци. Втората стъпка е създаване на алтернативи за хранене.

Щом се усети желание за хапване, да се пробва една от следните дейности: – вземете вана с пяна; – идете на разходка; – слушайте музика, прочетете хубава книга, списание;

– играйте карти или настолна игра;

– потичайте в парка;

– направете си подаръци и си купете нови различни хранителни добавки;

– правете дълбоки дихателни упражнения;

– свършете домакинска работа; – поговорете с приятел за хранителни добавки и като подаръци;

– напишете писмо;

– измийте колата;

– или каквито и да са други необходими или приятни дейности, докато отмине нуждата от излишното хранене.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!