≡ Menu

Изработка на модни дрехи

Ако никога до сега не сте притежавали модни дрехи, което е доста тъжно, то сигурно се питате от какво са изработени тези, все по-популярни модни дрехи, предлагани в многото модни магазини у нас.

Освен традиционните материали като различни видове платове, памук, вълна, кожа, лен, пластмаса, дърво, кости, пера, декоративни камъни и други, в тази статия ще ви разкажем за трите най-често срещани нестандартни материала при изработка на модни дрехи.

Силикон

Един от най-популярните Полимери в масовата култура е сред най-често използваните материали за изработка на модни дрехи. Този материал е мек и противоалергичен, което го прави предпочитан за подобни изделия.

Още повече той не е порест и е лесен за почистване с мек сапун и топла вода. При употреба на модни дрехи, създадени от този материал като гумени колани например е важно те да не се съчетават с лубриканти на силиконова основа, за да се избегне увреждането на самия аксесоар. Освен за изработка на модни дрехи, силиконът се използва в индустрията и козметичната хирургия.

Кибер кожа

Този материал за изработка на модни аксесоари е изключително близък по начина си на усещане до истинската кожа. Той е изключително еластичен и емулацията, постигана чрез него е възможно най-близка до човешката тъкан.

При създаването на кожени дрехи, колани, обувки или други модни аксесоари от този материал се използват само одобрени от световни експерти материали, като се изключва употребата на вещества като фталати, латекс, поливинилхлорид (PVC) и тежки метали. Използването на модни дрехи, покрити с кибер кожа е добре да става съвместно с употребата на лубриканти на водна основа.

Латекс

Този материал е доста по-евтин и също масово се използва при производството на модни аксесоари. Широко разпространен е при изработката на дамско бельо и дамски дрехи. Все пак неговото използване може да се окаже неприятно изживяване в редки случаи, когато хората, които го използват са алергични към латекс и сходните му съединения.

Този тип аксесоари се почистват по-трудно и не е добра идея да се споделя употребата им с други хора.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!