≡ Menu

Имаме ли нужда от лаптоп

Много хора си купуват лаптоп, без дори да са сигурни, че имат нужда от него. Ако вие все още нямате лаптоп, но се чудите дали да си вземете, е важно да си отговорите на няколко важни въпроса, преди да преминете към закупуването на преносимия компютър.

На първо място трябва да си отговорите на въпроса дали изобщо имате нужда от лаптоп, защото единственото предимство, което предлагат всички лаптопи, е че могат да се пренасят и са удобни за използване навсякъде. Във всички други сравнения, настолния компютър предлага много повече и на по-добра цена, а и поддръжката му е в пъти по-ниска. Много хора си купуват лаптопи, защото смятат, че заемат по-малко място от настолния компютър, но това изобщо не е така. В днешно време има голямо разнообразие от монитори и периферни устройства, които са много по-малки сравнение с тези на повечето лаптопи. Единственото, което заема повече място при настолния компютър е кутията, но все пак на пазара има и по-малки кутии, които също могат да свършат работа. На второ място, е добре да си изясните за какво ще използвате най-често лаптопа, защото все пак трябва да сте наясно, че няма универсални лаптопи, които да са евтини, да ви вършат работа и едновременно с това да поддържат всички нови програми, игри, Blu-Ray филми и т.н.

Мобилността и енергоемкостта са фактори, които не се вземат на сериозно от повечето потребители, които за първи път си купуват лаптоп. Голяма част от тях имат грешно впечатление, че колкото по-голям е компютъра, толкова по-добре, като поради тази причина голяма част от хората се сдобиват с големи и тежки лаптопи, които са постоянно включени към електрическата мрежа и седят вечно на бюрото. В този случаи предимството отново е на страната на настолните компютри, които ще ви предложат по-голяма производителност и комфорт на много по-ниска цена.

На пазара се има много различни модели лаптопи, които са подходящи само за игри или работа, или пък и за двете. От съществено значение, е марката на лаптопа. На пазара има много производители, които предлагат лаптопи. Една от най-известните марки за компютърна техника е Acer. Освен лаптопи, Acer произвежда всякакви видове компютърни компоненти, периферни устройства, настолни компютри и др. Все пак ако не сте сигурни в избора си, се посъветвайте с консултант-продавачите в магазина, които ще ви насочат към най-подходящите модели лаптопи, които отговарят на вашите финансови средства и нужди.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!