≡ Menu

Интериорни врати – покупка и монтаж

Когато сте на етап закупуване на интериорни врати, като част от цялостното обзавеждане на вашият дом, то трябва да бъдете подготвени с набор от допълнителна информация. Тя би следвало да включва както целевото предназначение на помещенията за които са предвидени, така също и различни параметри, отнасящи се до размери, цветови варианти, срокове за доставка и монтаж и други.

Преди да започнете с обикалянето из магазините за врати, предварително е нужно да знаете точните размери на нишата, в която те ще бъдат поставени. Това се дължи на факта, че някои фирми предлагат изработка по индивидуална поръчка и проект, а други работят само с наличности на склад и определени стандартни размери на крило и каса. Ако жилището ви е от новото строителство, то не би трябвало да срещнете затруднения в тази насока, тъй като отворите са по даден стандарт.

Ако обаче вашата кооперация е така нареченото старо строителство, построена преди повече от 20 години, то често се налага да се поръчат врати с нестандартни параметри, което естествено би отнело повече време за изработка и съответно доставка. Препоръчително е, когато вече сте се спрели на конкретна фирма, от която смятате да закупите интериорни врати, да повикате техен специалист, който да измери точно отворите. Повечето компании предоставят тази услуга напълно безплатно, като така са сигурни, че и вие като клиент ще останете доволни при едно безупречно изпълнение.

Вече сте избрали вашите интериорни врати и трябва да се пристъпи към следващата процедура – монтаж на врати. Необходимо е да знаете обаче, че преди това е почти задължително да сте приключили с всички ремонтни дейности свързани с подови настилки и стени – като полагане на паркет или плочки, боядисване или слагане на тапети, както и други подобни. Все пак не желаете да изцапате вашите врати с боя или лепило, нали. Самият монтаж на закупените от вас интериорни врати се извършва бързо – в рамките на един – два дни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!