≡ Menu

Испански език – защо е хубаво да го научиш? 6 ТОП причини!

Има ли причина да научиш испански дори и да считаш, че нямаш път към Испания? Определено познаването на този език си заслужава отделеното време и усилия. 6-те ТОП причини да научиш испански език са:

6. По-добро здраве – изследванията показват, че познаването и използването на два езика или повече езика намалява шансовете за развитие на деменция, включително и болестта на Алцхаймер. Двуезичието подобрява умствените способности както при децата, така и при хора от всяка възраст. Изучаването на нов език ни прави по-умни! Подобряват се уменията и се стимулира творчеството! Ученето на нов език ни дава много ползи – защо този език да не е испански?

5. Изучаването на испански език ще разшири вселената ти – според австрийския философ Лудвиг Витгенщайн, “границите на моя език са границите на моя свят.” Няма никакво съмнение, че чрез изучаването на испански език ще разшириш своята собствена вселена.

4. Ползотворно пътуване – ако не говориш испански език, а само български, дори и да владееш английски език, при пътуване до държава където испанският е официален език, ще бъдеш принуден да ограничиш пътешествията си само до най-популярните туристически курорти, където почти всеки говори малко английски. Но ако искаш да проучиш района, да се запознаеш с местните хора, обичаите им, да откриеш нови и вълнуващи места, които не са по „утъпканите туристически маршрути“, трябва да знаеш испански. Испанците са невероятно щедри и щом разберат, че ти говориш испански ще те приветстват радушно.

3. Бизнес възможност – испанският език се превръща все повече в нужна част за успешно бизнес развитие в глобален план. Не би ли било хубаво да бъдеш в състояние да предложиш продукт или услуга на стотици милиони души, за които майчин език е испанският? В Северна Америка, испанските потребителите са най-бързо растящият пазарен сегмент. Едно нещо е сигурно. Ако знаеш два или повече езика, то ще се реализираш по-лесно и ще имаш по-успешна кариера.

2. Испанско езичната общност е огромна – с около 400 милиона говорещи испански, този език е четвъртия говорим от брой хора език в света. Само мандарин, английски и хинди са по-разпространени. Испанският език е един от официалните езици на четири континента и е майчин език в 21 страни. Огромният брой на испано говорящи и непрекъснатото усвояване на езика от хора, за които не е майчин език го прави добър избор.

1. Започни с лесната част – ако мечтаеш да научиш няколко езика, то е удачен избор на език е който да започнеш е испанският. Характеристиките му го правят един от най-лесните за изучаване езици в света. Знаейки испански ще можеш лесно да преминеш към френски или италиански, които също са романски езици. Много английски думи също са от латински произход, и така, когато усвоиш испански ще разшириш познанията си и по английски или ако не знаеш английски ще придобиеш базови познания.

Езикова школа обучение по испански език. Научи повече за испанския език.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!