≡ Menu

История на бижута Сваровски

На вашето внимание са не какви да е бижута, а точно марката Сваровски. Те са символ на класа, стил и лукс повече от един век. Историята на бижута Сваровски тръгва преди много години. Началото е отбелязано през далечната 1892 година, когато Даниел Сваровски създава специална машина, с която започва да шлифова кристалите.

Само за 3 години фирма Сваровски става факт и се превръща в абсолютен хит за изключително кратко време. Даниел Сваровски създава фирмата в град Ватенс, намиращ се в област Тирол, в близост между Австрия и Италия. Убедени сме, че „Кристалните светове на Сваровски” в австрийската част на град Ватенс е най-голямата и впечатляваща забележителност. Всички посетители на място могат да се насладят на красотата и да видят отблизо кристалния свят. Фирма Сваровски започва усилена работа под лозунга „Да променяме непрекъснато доброто”. Създателят на шлифоващата машина не спира идеите си до тук. Той дава път и на една от най-търсените марки днес „Тиролит”. Нейното име се свързва най-вече с нови и полезни решения в областта на шлифоването.

Една от най-важните години за кристали Сваровски е 1931. На пазара излизат подходящи материали, към които най-добре да могат да се прикрепят шлифованите вече кристали и да започнат да се създават бижута Сваровски. Кристали Сваровски помагат и за пътното движение. От тях се правят стъклени рефлектори. Те спомагат за по-голямата видимост и сигурност при движение.

През 1849 година става факт и „Оптика Сваровски”. Започва работа по създаването на бинокли, телескопи, различни уреди за нощно виждане и много други. Ефекта „Северно сияние” също е тяхно дело. Той се осъществява през 1965 година. Сваровски, заедно с подкрепата на Кристиан Диор създават този ефект върху кристала. Освен всичко изброено до този момент през 1965 година Сваровски започват работа и по нов проект, този път свързан с украса на полилеи. Тази удивителна украса може да се види и днес до Версайския дворец в красива Франция. По-късно през годините фирма Сваровски създава нов модерен метод за горещо прикрепяне, като по този начин кристалите могат да се апликират. Този метод се използва и до днес от много модни дизайнери.

Една от най-силните и запомнящи се години за Сваровски е 1977 г., когато фирмата започва представянето на своя колекция украшения, наречена Swarovski Premium Line. През 1993 година Сваровски започва работа с едни от най-големите марки D&G, Chanel и други. Те използват кристалния меш в аксесоарите, които предлагат. Фирмата започва да се развива много добре в Париж, Лондон и Ню Йорк. Целта е Сваровски да се разпространи в колкото се може повече страни и да добие популярност по целия свят. Огромният успех в никакъв случай не спира работата на фирмата. Тя продължава да се развива със същите темпове и днес. Клиентите се радват на редовни промени и страхотни подобрения в бижутата и аксесоарите. През 2004 година Сваровски създава брилянтност на кристалите. Към днешна дата марката е изцяло собственост на “Swarovski”, а след две години включва и марката “Schonbek”. През 2013 година кристали Сваровски се създават и разпространяват в 8 страни, притежават над 1200 лични бутика и много партньори, с които заедно движат този голям бизнес.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!