≡ Menu

Как да отслабнем с удоволствие?

Наднормените килограми са в състояние да сринат самочувствието на всеки уважаващ себе си човек. Освен, че са нелицеприятни, те спомагат за развитието на редица здравословни проблеми. Поради тази причина, отслабването и подлагането на диети е наложително. Когато се говори за смъкване на наднорменото тегло, винаги се отбелязва трудността от спазването на изтощителни хранителни режими. Едва ли някой се замисля, че е възможно да отслабнем с удоволствие, без да си причиняваме излишно психическо и физическо изтощение.

Първата крачка към отслабването с удоволствие е изготвяне на подходяща диета. Постарайте се да включите любимите си храни в менюто. Ако сред тях са захарните изделия и сладкиши – заменете ги с мед, сушени и пресни плодове. Не се изтезавайте като се лишавате от редовните си похапвания през деня. Колкото по–чести са храненията, толкова по–добре за метаболизма.

Бъдете внимателни за калоричността на приеманите продукти. Постарайте се да намалите количеството им. Хапвайте повече банани и шоколад. Южните плодове стимулират производството на серотонин. Този хормон е отговорен за доброто настроение и благоразположение. Колкото и невероятно да звучи, шоколадовото блокче също помага в борбата с излишните килограми. Шоколад с голям процент какао ще ви засити и ще върне усмивката на лицето.

За да отслабнем с удоволствие е от значение да си поставим лесно достижима цел. Ако мислите, че смъкването на 10 килограма за седмица е възможно, помислете отново. Разочарованието от непостигнатия резултат ще ви откаже от продължаването на каквато и да диета. Ако сте върли противници на строгите хранителни режими, следвайте правилото за приемане на половина от порцията храна за всяко хранене. Водата трябва да присъства на трапезата ви задължително.

Да отслабнем с удоволствие е лесно постижима цел. Изберете храните, които харесвате най–много. Включете по–голямо количество плодове и зеленчуци. Пийте течности по всяко време на деня. Осигурявайте достатъчно хранителни вещества за организма си. И забравете за непостижимите цели.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!