≡ Menu

Какви видове пътувания можете да осъществите с кола под наем?

Рент а кар услугите са широко застъпени в нашата страна и броят на фирмите, отдаващи коли под наем както в столицата, така и в по-големите градове го доказва. Ако сте от хората, за които целта на една такава услуга е непонятна, то тук ще ви посочим основните видове пътувания, осъществявани с помощта на автомобил под наем.

Трансфери

Трансферите са вид планирани пътувания до конкретна дестинация. Началната точка обикновено е някое от родните летища, а крайната цел е често някой от чудесните ни зимни или морски курорти, както и най-големите ни туристически дестинации.

Особеното при трансферите е, че от тази услуга могат да се възползват няколко необвързани помежду си пътника, като тук приликата с обществения транспорт е очевидна. Разликата е в свободата, която пътуването с нает автомобил предлага на пътниците, като пространство в купето и възможност за спиране по време на пътуването.

Шофиране в градски условия

Клиентите на рент а кар компаниите много често използват кола под наем, за да се придвижват свободно в градски условия. Към тази услуга прибягват предимно временно пребиваващите в страната или конкретния град потребители, бизнес клиенти или хора, чийто личен автомобил не може да бъде използван в момента.

Когато не разполагаме със собствен автомобил или неговите характеристики не отговарят на целите на нашето пътуване е съвсем логично и оправдано да наемем кола от многобройните рент а кар фирми. По този начин, в рамките на няколко дни (в зависимост от престоя или извънредните събития) можем да се придвижваме свободно до различни точки на града, без да се съобразяваме с маршрутите и графиците на обществения транспорт.

Пътуване по специален повод

Бум при наемането на луксозни автомобили предлага месец май, когато протичат абитуриентските балове. Луксозните возила се наемат основно при важни събития, като освен за балове, те често се използват и за сватби, светски или бизнес събития. Наемът на една кола от най-висок ценови клас съвсем не е малък, но този вид автомобили рядко се наемат за срок, по-дълъг от едно денонощие, което е и минимумът за един наемен период.

Екскурзия/почивка

Този тип пътувания с кола под наем се осъществяват предимно от клиенти, които не живеят постоянно в нашата страна. Това могат да бъдат както чужди граждани, така и наши сънародници, които живеят постоянно в друга европейска държава и се прибират за лятната ваканция или за коледно-новогодишните празници.

По-високият стандарт на живот позволява на този род клиенти да наемат автомобил за период от 10-14 дни, като през това време те могат да почиват в някой от нашите курорти или предприемат обиколка на страната, следвайки свой собствен маршрут и график. Тук предимството на свободата е безспорно, тъй като при едно такова пътуване могат да се променят планове и да се отклонява пътуването от предварително начертания маршрут, което е немислимо с който и да е вид обществен транспорт.

Превозване на обемист багаж

Много от рент а кар фирмите отдават под наем товарни автомобили, като мини ванове, бусове или големи микробуси, с които бързо и удобно да се транспортира голямо количество багаж или по-обемисти предмети от една точка до друга. Наемането на товарна кола под наем е отлична възможност за новодомци или бизнес клиенти, сменящи адреса на своя офис, както и за хора търсещи начин да придвижат до своя дом новозакупени мебели или битови уреди.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!