≡ Menu

Заключващи системи с биометрични данни

Сред интелигентните системи за сигурност несъмнено някои от първите места принадлежат на добре премислените и хитри заключващи системи, които са най-надеждният начин да предпазим домовете си от нежелани посетители. Сред тях от своя страна първото място принадлежи на този тип заключващи, които работят с използването на биометрични данни.

Защо системите с биометрични данни са най-надеждни?

Заключващите системи с биометрични данни са сред най-надеждните по простата причина, че те работят с разпознаване на лица, на очи, на длани или на пръстови отпечатъци, информират от фирмата ни.

Това се приема за надеждно най-малкото защото тези биометрични данни са уникални по рода си, те не се повтарят при други хора и за разлика от ключа, който може да бъде загубен, откраднат или възпроизведен, биометричните данни не носят този риск. Те са свързани пряко със своя притежател, което означава, че няма как да попаднат в лапите на недоброжелатели.

Кои са най-популярните системи за заключване с биометрични данни?

Без съмнение, ако говорим за най-популярните системи за заключване с биометрични данни, няма как да не споменем основно заключващите системи, които работят посредством разпознаване на дланта. В наши дни те се използват най-вече на две места.

Първо, те са изключително популярни за ползване в различни офис сгради и институции, в които само определени хора трябва да имат достъп. На второ място, този тип заключващи системи се използват за повишаване сигурността на жилищни сгради.

Към момента този тип системи се считат за луксозна придобивка и се използват от сравнително малко домакинства, но това не е съвсем реална преценка, защото заключващите системи с биометрични данни всъщност не са толкова скъпи, колкото повечето хора преподават. Реално, те са малко по-скъпи от класическите заключващи системи с чипове и други подобни.

Много лесно се поддържат…

Заключващите системи, които работят с разпознаване на дланта се поддържат изключително лесно. Противно на очакванията на повечето хора, тези системи не се нуждаят от редовно почистване или най-точно казано не се нуждаят от никакво почистване, защото могат да се самопочистват и да поддържат повърхността естетична и безопасна за използване. По нея не остават отпечатъци и следи, защото самата повърхност не го позволява. Ако някой пипне подобна отключваща система с мръсни ръце, това няма да бъде проблем за ползващите я след това.

Много висока устойчивост…

Този тип системи имат много особености и една от тях е тяхната наистина висока устойчивост на метеорологични условия от най-различен характер. Независимо дали на вън е много студено или пък е много горещо, независимо дали вали дъжд и това ще намокри системата, тя няма да се повреди от това и ще продължи да работи изрядно много дълго време.

Разбира се, фирмата ще я поддържа…

Както всяка друга заключваща система, тази която работи с разпознаване на дланта на ръката също се поддържа от фирмата, на която сте възложили инсталацията на системата. Това означава, че след инсталиране, вие имате гаранционен срок, в който ще получавате безплатно обслужване при повреда. Разбира се, това не е безсрочно, така че все пак рано или късно ще се наложи да поемете сами грижата за заключващата система. Това обаче не бива да ви плаши. Поддържането на този тип системи не е сложно и не отнема много време.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!