≡ Menu

Какво да правим при бавен компютър?

Не може да не ви се е случвали при пускането на вашия компютър, зареждането му да отнема повече от пет минути. Това наистина е досадно за всеки и навярно има някакъв проблем в машината Ви. Производителността на компютъра Ви може да спадне подари много парични, но най-честата е злонамерен софтуер, не рядко и прах. Ако занесете лични си компютър на сервиз, има голяма вероятност да Ви поискат сериозна сума пари, ето едни прости решения, как да подобрим компютъра си.

Изчистете компютъра от прах – Естествено, няма се на предвид да го забършем само по капака! Първо, изключете го от захранването, махнете всички кабели идващи към него (например от монитора, клавиатурата, мишката и интернет кабела) и изчакайте известно време. След това отворете капаците на компютъра Ви и вземете един сух парцал или прахосмукачка. Най-често прах се събира по вентилаторите на процесора и видео картата, не рядко и в захранването на компютъра. Забършете ги, като внимавате да не прекъснете някои вътрешен кабел или да счупите нещо.

Проверете за злонамерен софтуер – В интернет пространството има множество безплатни продукти, които помагат в битката срещу вирусите и троянските коне. Добри безплатни решения за вашия компютър са AVG Anti-Virus Free, avast! Free Antivirus и Avira AntiVir Personal. Разбира се има и платени програми, които биха Ви свършили още по-добра работа: Kaspersky, Avast PRO, Nod32 и др.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!