≡ Menu

Какво е Крафт бира?

Крафт бирата става все по-известна в наши дни. Ако изпитвате носталгия по времената, в които бирата имаше уникален вкус и всички ѝ се наслаждавахме, то тогава със сигурност ще трябва да опитате крафт бира. Ще се отнася до това какво представлява тази алкохолна напитка, ще кажем, че тя е продукт на малки пивоварни или се прави в домашни условия. В бирата се слагат отбрани съставки – хмел, вода, малц и мая, за да се постигне добър резултат, който носи истинска наслада.

Как се създава крафт бира?

От интродукцията на статията става ясно, че крафт бира се произвежда от малки пивоварни в лимитирани количества. Интересен е фактът, че такова пиво може да се създаде и в домашни условия, като за това може да се използват специални машини.

Разликата между крафт бирата и комерсиалните бири е, че това е нефилтрирано питие с високо качество и подбрани съставки. При тази бира няма да срещнете царевичен грис, ориз и ензимни препарати. Всичко е натурално и е взето от майката земя. Това е и причината за неповторимия вкус за любителите на пенливата течност. Разбира се, трябва да опитате, за да се уверите сами.

Любопитни факти за крафт бирата

Крафт бирата е най-популярна в Америка, където има регистрирани над 20 хил. марки. Това се дължи на факта, че американците са искали да получат по-качествена бира, с по-добър вкус и аромат, а малките пивовари са побързали да отговорят на нуждите на обществото. Когато се прави крафт бира не се гледа толкова количеството, колкото качеството. Това е и причината да не виждаме тези бири на масовия пазар всеки ден, когато отиваме до магазина.

В България също има някои крафт бири, които могат да се намерят на пазара. Те се отличават с по-висока цена, но пък за сметка на това вкусът е повече от добър. По-интересно е, че много хора решиха да правят крафт бира в домашни условия, за да задоволят претенциите си откъм ароматност, вкус, процент на алкохол и други фактори. Естествено, тази задача не се постига лесно, но пък при желание всеки може да опита и нищо чудно да постигне краен успех.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!