≡ Menu

Какво е нужно за хедъра на един онлайн магазин?

Ако разгледате няколко интернет сайта, избрани на случаен принцип и ви накарат да разделите сайта на няколко части, вие най-вероятно ще разделите структурата на три: менюта, основен екран с информация и края на страницата, която съдържа обикновено различни препратки. Менютата най-отгоре и дъното на интернет страниците обикновено си имат своите термини, с които се отбелязват – хедър и съответно футър.

Какво трябва да знаете за хедъра, когато започнете да наливате своя онлайн магазин със съдържание? Хедърът е първото нещо, което виждате при посещението на определен уебсайт. Затова трябва внимателно да обмислите информацията, която ще селектирате там. Оптималният вариант е на хедъра да се вижда фирменото лого на магазина. Ако нямате дизайн с лого, то можете да изпишете просто името на онлайн магазина. Това подсилва присъствието на бранда ви и от тази гледна точка е необходимо за вас.

Една от най-полезните благинки за онлайн посетителите на уебсайтовете е търсачката. Тя е най-краткия път за потребителя да достигне до информацията, която му трябва. Убедете се, че посетителите в онлайн магазина ви ще успея да намерят търсачката само секунда след като са заредили началната страница. Мястото на търсачката определено е в хедъра на онлайн магазина, така че задължително предвидете място и за нея. Препоръчително е търсачката да бъде в дясната част от хедър лентата.

Основната навигация в сайта също има място в хедъра и няма проблем там да поставите основните менюта с информация, от която най-много се интересува целевата публика на сайта. Ако все още ви остава място за запълване в хедъра, можете да оползотворите пространството с пикторграмки, които да препращат към профилите на онлайн магазина във facebook, twiter, youtube или която и да е било соц. мрежа.

Накрая, но не на последно място, след като вашият сайт функционира като онлайн магазин е задължително да имате виртуална пазарска количка, която по всяко време на престоя в сайта да индикира какви продукти е избрал потребителят. Можете да поставите пазарската количка в хедъра, при условие, че има пространство за това. Ако там нямате място, то можете да потърсите друго ключово място, където да поставите пазарската количка. Един допълнителен съвет, който също е препоръчително да следвате, ако искате да сте в час с технологиите е, когато изработвате сайта на онлайн магазина си, да го направите “сгъваем” (риспонсив). Така дори потребителя да се движи надолу в страницата, която е посетил, той винаги ще вижда хедъра и ще има достъп до основните менюта. Удобно, нали?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!