≡ Menu

Как да се чистят колиетата с кристали Сваровски

За да имате винаги бляскави и съвършени бижута Сваровски, трябва да прилагате подходящите методи за почистване. Кристалите са деликатни камъни, които изискват специално внимание, за да запазят своя чар.

Ето и някои от начините за почистване на колие Сваровски:

Почистване на прах

Внимателно избършете кристалното колие с мек памучен плат. Уверете се, че той е без мъх.

За да почистите прахта от пукнатините на огърлицата, използвайте чиста, суха и мека четка.

Почистване с вода и препарат за съдове

Сложете топла вода в голям съд. Прибавете 2 с.л. веро или нещо друго за миене на чинии, разбърквайте добре с лъжица, докато направите пяна.

Поставете колието от кристали Сваровски в купата и го оставете постои там за около 5 минути.

Почистване с вода и сапун и оцет

Сложете мека четка за зъби заедно с колието в сапунен разтвор и ги оставете да престоят около 2 минути. За предпочитане е четката да е стара и много използвана. Извадете четката и огърлицата, след което внимателно изчеткайте бижуто с четката. Желателно е четкането винаги да е в една посока. Изхвърлете сапунената вода и сложете гореща. Сложете две лъжици оцет към водата. Накиснете кристалната огърлица в разтвора с вода и бял оцет в продължение на една минута. Подсушете огърлицата с хартиена кърпа. Леко потупайте кърпата върху огърлицата. Въздържайте се от триене или прилагане на налягане на колието, както и да прилагате натиск. Поставете кристална огърлица върху фина хавлиена кърпа хартия, за да може да изсъхне. Оставете я да престои 15 минути или докато напълно е напълно суха.

Почистване на петна

Напълнете голяма купа с топла вода. След това добавете и две супени лъжици ориз. Поставете колието в купата и внимателно разклатете за около една минута. Подсушете огърлицата с хартиена кърпа. Леко тръснете салфетката върху огърлицата. Не натискайте. Поставете кристално колие с главата надолу върху хартиената кърпа, за да изсъхне. Оставете го да престои около 15.

Почистване на упорити петна

В купа от неръждаема стомана добавете една чаша бакпулвер. Сложете и една супена лъжица лимонов сок. Разбъркайте добре. Ако е необходимо, добавете още лимонов сок, докато се образува гъста паста. Внимателно нанесете пастата върху огърлицата. Внимателно разтривайте пастата с върха на пръстите си върху огърлицата за около една минута. Напълнете голяма купа с топла вода. Накиснете огърлицата в продължение на три минути. Подсушете огърлицата с хартиена кърпа. С леки движения потупайте кърпата върху колието. Не натискайте. Поставете кристалното колие с главата надолу върху хартиена кърпа, за да изсъхне. Оставете бижуто да изсъхне.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!