≡ Menu

Какво е нужно за хубава градина?

Ако сте от щастливците имащи възможността да живеят в къща, то можете да направите градината си едно кътче от приказките подходящо за релакс, среща с приятели, парти или романтична вечеря.

На първо място една градина не би била никаква градина, ако няма поддържана растителност. Изберете няколко вида растения, както сезонни, напр. лалета, рози, карамфили, синчец, кокичета минзухари, така и вечнозелени – бор, ела, туи. По този начин в градината ви винаги ще кипи от живот.

Разположете растенията така, че те да оформят оазис, но не забравяйте да заделите място за барбекю, беседка и детско кътче.

Красотата в градината ще бъде допълнена от подходящо вечерно осветление, напр. в момента на пазара се продават широк набор от соларни лампи и от криволичещи между растителността алеи. Алеите освен да допълнят визията на градината ще Ви предпазят от калта при дъждовно време.

Много собственици на градини избират за изграждането на алеи не асфалт или чакъл,а павета, тротоарни плочки и плочи когато искат да направят градините си зашеметяващи, чрез изграждане на цветни алеи, кръгове около растителността и площадки.

Използването на павета и тротоарни плочки безспорно внася много стил, уют и на фона на цъфналите, ароматни, красиви цветя ще говори на семейството и гостите в дома Ви, че Вие сте естет който има вкус към красивите неща и детайлите.

Външният вид на настилката в градината може да бъде засилен с помощта на осмоъгълни павета в различни цветове изграждащи форми на цветя, усмихнати човечета, пейзажи, закачливи послания и др.

Препоръчително е за монтажа на паветата и тротоарните плочи да наемете фирма изпълнител, ако не сте специалист по полагането им. Преди да наемете на изпълнител, трябва да имате предвид някои важни точки. Би било по-добре да фирмата да може да ВИ покаже снимки на завършени обекти или препоръки от клиенти. Съберете оферти от няколко фирми, за сте сигурни, че сте избрали най-изгодната за изпълнение на проекта цена и срок. Също така избраната от Вас фирма изпълнител трябва да може да Ви даде и гаранция за свършената от екипа й работа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!