≡ Menu

Какво представлява анимацията

Анимациятае бързо показване на поредица от изображения, за да се създаде илюзията за движение. Най-честият начин на представяне на анимацията е като филм или видео програма, въпреки че има и други методи. Тази форма на представяне обикновено се осъществява с камера и проектор или на екрана на компютъра, където може бързо преминаване на изображения в поредица.

Анимация може да се направи и с двете ръце, постановено изкуство, компютърно генерирани изображения, или триизмерни обекти, например кукли или глинени фигури, или комбинация от техники. Позицията на всеки обект във всеки конкретен образ се отнася до позицията на този обект в предходните и следващите изображения, така че обектите всеки изглежда плавно се движат независимо една от друга. Гледане устройство показва тези образи в бърза последователност, обикновено 24, 25 или 30 кадъра в секунда.

Купа на над 5000 години, намерени в Иран в има пет изображения на коза нарисуван от всички те и страни. Това е заявено да бъде пример за началото на анимация. Въпреки това, тъй като оборудването не е съществувал да показва движещи се изображения в серия от изображения не може да се нарече анимация в истинския смисъл на думата.

Традиционната анимация е процес, използван за повечето анимационни филми от 20-ти век. Отделните кадри на традиционно анимационен филм за първи път са изготвени на хартия. За да създадете илюзията за движение, всяка рисунка е малко по-различен от този преди нея.

Рисунките се проследяват или копират върху прозрачни листове ацетат, наречени парцелите, които са пълни с бои на възложените им цветове или тонове на противоположната страна на линията на кадрите. Кадрите се снимат от камера върху нарисуван фон, който представлява пейзажа в анимацията. Фоновете най-често са статични за да не се усложнява анимацията.Примери за традиционно анимирани филми са “Пинокио” (САЩ, 1940), Grlfjrkiud be,;d (Обед Отнесена от духовете (Япония, 2001)

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!