≡ Menu

Какво знаем за Експо център София

Експо център София е изложбен и конгресен център. Намира се на удобно място – близо е и до центъра на столицата, а и до магистрала „Хемус”, така че да е комфортно, независимо откъде идваме. Сградата се разполага на цели 42 000 квадратни километра площ.

Той е най-привлекателен с това, че предлага организация на всевъзможни мероприятия – от изложения на автомобили до изложби и фирмени тържества. Достъпът до там с кола е безспорно лесен, а и са осигурени достатъчно места за паркиране. Отскоро точно до този център в София се намира и едноименната спирка на метрото, така че да можем да се придвижим до там и под земята.

Организаторите на мероприятията ни предлагат и специални каталози, в които можем да видим всички така наречени оферти или предложения за мероприятията, които искаме да организираме. Нещото, с което Експо център София ни е най-известен и най-познат, е автомобилното изложение, което се провежда там ежегодно. Именно то е емблематично за брилянтната организация и лукса, които могат да ни предложат организаторите от Експо център София.

Друга услуга, която предлагат е поемането на цялостната организация на даден събитие – нещо, което не само би ни улеснило, но и ни гарантира безупречно проведено мероприятие. Експо център е и търговски бизнес център, добре познат и известен е с голямата роля, която играе в тази област. Този обект е собственост на „Булгарреклама” и историята му датира от основаването на агенцията още през 1958 година. През ’74 г. агенцията придобива статут на самостоятелна рекламна агенция, с което става първата в цяла България, занимаваща се с пълно обслужване в областта на рекламата.

Откриването на този център се състои чак през 2001 г. и оттогава насам той е първият и единствен изложбен комплекс в столицата. През 2003 година към комплекса се открива и трети изложбен павилион, а през 2004 Експо център София става член на световната асоциация на изложбената индустрия, което е голямо постижение не само за „Булгарреклама”, но и за страната ни като цяло.

През 2006 и 2008 година се откриват още три изложбени павилиона. Голямата стъпка, за която вече споменахме – откриването на метеостанцията там – се състои едва през 2012 година, но оттогава приливът на клиенти и посетители значително се е увеличил. А и е важно да се отбележи, че станцията разполага с паркинг с цели 1600 места, което прави достъпът до Експо център София още по-лесен, тъй като паркирането в столицата си остава все така голям и нерешен проблем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!