≡ Menu

Цените в хотелите намаляват, броят на почиващите – не

Искаме да обърнем вашето внимание на хотелите в България. Какво се случва днес? Всички си знаем за лятото, за хилядите туристи, които пристигат на почивка в България от целия свят. Повечето от тях предпочитат да прекарват отпуската си в България заради топлите и слънчевите дни, синьото море, лазурния плаж, достъпните цени за настаняване, които предлагат хотелите, евтината храна и алкохол, безброй многото ресторанти, барове и дискотеки. Хотелите са пълни, навсякъде в ресторантите, на плажа, по улиците има много хора и различни игри за забавление на почиващите. Какво се случва през есента? Цените през септември месец в повечето от хотелите намаляват спрямо август месец и спрямо август месец миналата година, но не можем да кажем това за почиващите. Ако през лятото чужденците атакуват нашите курорти – предимно руски и немски туристи, то през есента повечето българи се сещаме за почивка поради промоционалните цени, които предлагат хотелите.

Относно цените. Искам да отбележа, че това намаляване на цените в хотелите през есента се случва само по нашето Черноморие, но не и в големите градове: в София, Пловдив, Велико Търново цените през септември месец се увеличават.Например, искам да разгледаме някакъв хотел, който се намира по нашето Черноморие. Средната цена на нощувка през септември месец се е понижила със 17% спрямо август месец същата година. Спрямо септември месец миналата година тя се е понижила с 8%. Ако решите да се настаните през септември месец в двойна стая в хотел по Черноморието, ще ви струва не повече от 140 лева.Бяха изследвани 50 хотела. Тези хотели се явяват най-търсените в европейските градове. Какво са показали тези изследвания? Хотелите, които се намират в Мюнхен през септември месец поскъпват със 72%. Ако вие решите да се настаните в този град, то двойната стая ще ви струва не по-малко от 400 лева. А във Венеция това удоволствие ще ви струва почти 550 лева.

Между другото искам да уточня, че Венеция се явява най-скъпия град в тази класация за месец септември.Ако се обърнем малко назад и погледнем ситуацията, която се развива през юли месец тази година. Броят на нощувките в хотелите в България са се увеличил на 3,7 % спрямо юни месец тази година.Кои от хотелите се явяват предпочитани? Повечето чужденци, които пристигат на почивка, се настаняват в хотели 4 и 5 звезди. Те предпочитат да имат всички екстри и удобства.

През последните години България се посещава най-много от руски туристи. По- малко англичани решават да прекарат отпуската си у нас.Немските летовници също предпочитат да прекарат лятната си ваканция в страната ни. Те ползват предплатени пакети, правят ранни записвания. Те обичат да използват само тези услуги, които са включени в предплатения пакет, без да дават излишни пари.Тази година е отбелязан ръст в размер на 4,5% спрямо миналата година от туристи. Българското Черноморие е едно от най-предпочитаните дестинации за чужди туристи поради това, че се намира в близост до красиви планински местности с красива природа.Южното Черноморие се намира в сърцето на Странджа планина и туристите, които са отседнали там на почивка, отиват да разгледат малки китни селца, в които се развива селски туризъм. От Слънчев бряг и Несебър се организира сафари с превозване на руски и немски туристи до красивите малки селца в Странджа планина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!