≡ Menu

Какво от процедурите с лазерна епилация ви вълнува най-много?

Вероятно всеки, който по някаква причина досега не се е възползвал от услугите на този вид епилиране, се колебае дали да се подложи на тях. Това е разбираемо, ако досега сте свикнали да премахвате окосмяването си по определен начин. Само че, развитието на технологиите в козметичната индустрия работят в полза на бързото, лесно и ефективно справяне с проблемите. Поради големия интерес към методите на лазерна епилация, в следващите редове ще се спрем на 4 от най-често задаваните въпроси относно процедурите.

Как точно работи все по-известната лазерна епилация?

Системите за лазерна епилация излъчват светлина, която преминава през кожата на космения фоликул. Косъмът я поглъща, а енергията от лазера се трансформира в топлина, която блокира функциите на космения фоликул.

Какво е лазерна епилация в сравнение с електролизата?

Електролизата може да е досадна. Тя е болезнена за повечето хора и унищожава космените фоликули един по един. Това понякога налага процедурите да се правят в продължение на години на редовни интервали. От друга страна, методите на лазерна епилация въздействат върху стотици космени фоликули едновременно и това прави процесът много по-бърз.

Може ли всеки да се подложи на лазерна епилация?

Технологиите Coolglide имат уникален дизайн, гъвкавост за лечение на всички типове кожа чрез лазерна епилация. Преди появата им, клиентите с тен или с по-тъмна кожа нямаше как да очакват добри резултати от този вид епилация. Устройството CoolGlide има по-голяма дължина на вълната, която дава възможност за третиране на всички тонове на кожата. Докато хората със светла кожа все още са най-подходящи за този тип епилиране, проучвания сочат, че клиенти с тъмен цвят на кожата вече имат шанс да редуцират окосмяването си така, както и другите без нежелани странични ефекти.

Какви още предимства може да ми предложи технологията?

Някои уреди за лазерна епилация задължително изискват косъмът да е по-тъмен от кожата наоколо. Бялата кожа с тъмен косъм е идеална за процедурата. Хората с тъмни и дебели косми са най-лесни за обслужване, защото тъмният косъм съдържа меланин – тъмен пигмент, който привлича лазерната светлина, така че по-голямата част от лазерната енергия се абсорбира. В този случай са необходими по-малко процедури.

Светлият косъм е по-труден за въздействие и изисква няколко сесии лазерна епилация за постигане на по-добри резултати.

Всеки, който спазва диета с високо съдържание на бета-каротин, ще трябва да промени хранителните си навици, ако иска да има добър ефект от направената лазерна епилация. Бета – каротин, витамин А и различни зеленчуци придават жълт или оранжев цвят на кожата, което абсорбира лазерната енергия и пречи на достигането й до космения фоликул.

Тъй като бета – каротинът може да остане в организма в продължение на месеци, необходимостта от корекция в диетата е наложаща в допълнение към процедурите с лазерна епилация за постигане на оптимални резултати.

Хората със светла кожа са най-лесни, защото се нуждаят от по-малко лазерни сесии и резултатът при тях може да се види много по-бързо. Другите, с тъмна кожа или с тен, ще имат нужда от повече време и процедури, за да получат желаните ефекти. Това е така, тъмният пигмент в косъма се съдържа и в кожата. Той абсорбира една част от лазерните лъчи.

Интересни съвети и полезна информация по темата четете в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!