≡ Menu

Какво разбираме под луксозни подаръци

Кой какво разбира под понятието луксозни подаръци е вече трудно да се каже. То се споменава под път и над път и едва ли не вече всичко влиза в него. Защо се получава така? Най-вероятно защото хората харесват самия израз луксозни подаръци и им се ще всичко, което подаряват, да влиза в тази графа. Иска им се и още нещо – за всичко, което получават, също да може спокойно да се каже, че е от типа луксозни подаръци.

Ето така производители и търговци са започнали да рекламират дори обикновени калъфи за документи като луксозни подаръци. Били направени от кожа. В този смисъл и кренвиршите “Сачи” са от същия вид, защото са направени от месо (поне така твърдят). Купуваш три кила кренвирши от месо и тържествено ги връчваш на баджанака по случай петдесетата му годишнина. Опаковани в скъпа хартия, цялата в щампи на модели ферари и мазерати…

Както и да е, скъпите парфюми винаги са минавали за луксозни подаръци, особено в очите на по-нежния от двата пола. Същото се отнася и за разните козметики с напълно непонятни цели, разкриващи същността си само пред сведущите девойки и жени. Струват безумни пари, преди и след като ги употребиш изглеждаш все същата, само по-изцапана, но какво пък – мода, етикет, така се прави, скръндза такава, няма ли да ми купиш? Ще ти купя, ще ти купя, но и сапун ще ти взема. С памук, за после. Лак и лакочистител. Един вид – отрова и противоотрова (антидот). Вмирисител и обезмирисител.

Оня ден чета, една фирма предлагала луксозни подаръци – велосипеди. Аааа, викам си на акъла, сигурно са с двигателчета. Вдигам телефона, отсреща се кискат:

– Ми то – викат, – ако са с двигателчета, тогава няма да са велосипеди, а ще са мотопеди или мотоциклети.

– Ха-ха – не им оставам длъжен, – как тогава ми ги пробутвате в графата луксозни подаръци?

– Никой не ви ги пробутва. Точно в тази графа са си отвсякъде. Пълни са с екстри: имат поставка за шише с вода, върху кормилото копче, та като ви прокапе потта, да го натиснете и да се наведете към кормилото, а там да изскочи хавлиена дъга (като попивателна за мастило) и да ви попие потта. Все такива работи, екстри…

– Че то в този обездвижен свят би трябвало всяко нещо с педали да е в графата луксозни подаръци. А разните му ферарита и мазератита да ги кара простолюдието и да мре от инфаркти на петдесетгодишна възраст. Баджанак ми също.

Нали ви казвам, интересна философия се вихри във връзка с нещата, които все по-разнопосочно един или друг смята за луксозни подаръци.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!