≡ Menu

Какво спално бельо да изберем

В момента на пазара има изключително богат избор на спални комплекти, произведени от различни производители, както български, така и чуждестранни, произведени от различни платове и материи – много информация, която няма как да не обърка стандартният потребител, особено, ако купувате спално бельо за първи път.

В тази статия ще ви запознаем с основните материи използвани за изработката на спално бельо, с което ще добиете по-ясна представа за това какво търсите, съответно и как да го намерите възможно най-лесно.

Материята от която е произведено едно спално бельо, определя комфорта както и цената му, най-често използваните материи са следните:

Ранфорс – Предпочитана тъкан изработена от 100% Памук, в сравнение със стандартните типове хасета, бельото от ранфорс се характеризира с голяма здравина и по-голяма мекота.

Памучен сатен – Естествена материя изтъкана от 100% памук, по-луксозна от Ранфорса, характеризираща се с нежна мекота и изключителен блясък. Луксозно спално бельо от Памучен сатен може да откриете на нашия уебсайт, който може да посетите и да си изберете качествено спално бельо.

Поли котън – Името подсказва, че тъканта е смес от памук и полиестер (в съотношение 30% полиестер и 70% памук). Тази тъкан се характеризира с голяма здравина и малка свиваемост.

Тафта – Тафтата е шумящ плат изтъкан от копринени и синтетични нишки, характеризиращ се с голяма гладкост и лъскавост. Този плат е луксозен и чаршафите произведени от него за на по-висока цена.

Копринен сатен – Символ на лукса копринения сатен се отличава, както със своята лекота и фееричност, така и с изключителният си блясък.

Файбърбраш – Това е тъкан изработена от полиестерни влакна, обработени по специален начин за да бъдат меки на допир. Характеризира се със сатенена сплитка, придаваща мекота, блясък и обем наподобяващ памучният сатен.

Това са основните материи от които се произвежда спалното бельо, на което спите и в момента, в зависимост от предпочитанията ви за мекота, лъскавост и бюджета който сте си определили, може да изберете от каква материя да бъде вашият спален комплект.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!