≡ Menu

Какво трябва да знаем при избора на боя за коса

Изборът за смяна на цвета на косата за повечето хора е трудно, но пък за някои не чак толкова. Ако все още се чудите дали да използвате боя за коса, трябва да знаете някои неща. Някои от тях могат да отключат алергии във вас, за това на етикета на всички марки боя за коса, пише, че е препоръчително да се изследвате за алергия, преди да я използвате. Въпреки, че според проучване в Дания през 2007 година, едва 5 % от използвалите боя за коса са получавали алергична реакция, но все пак е добре да си направите тест и да се знае със сигурност дали сте алергични към боя за коса. Тестът не е нищо страшно, той представлява нанасяне на смес от боя за коса и окислител върху кожата зад ухото или на лакътя.

Освен масово използваните марки боя за коса с амоняк, на пазара има и натурални марки боя за коса, направени от растителни екстракти. Едни от най-популярните и качествени натурални продукти за коса са на френската марка Color & Soin.

Боядисаната коса има нужда от повече грижи, ако искате да я запазите здрава и красива. Използването на боя за коса не е лесен процес, тъй като при неправилното й използване, може да се навреди сериозно на здравето на косата.

Най-добре поверете тази задача на вашия фризьор, който ще ви насочи към най-подходящия за вас цвят боя за коса и същевременно ще се погрижи за здравето на косата ви. Ако искате по-светъл цвят на косата, трябва да използвате обезцветяващи продукти за коса. В никакъв случай не прибягвайте до крайните мерки, които сте чували във фризьорските салони или от ваши приятелки. Защото те могат да увредят косата ви много сериозно. Повечето марки боя за коса правят косата суха и крехка и затова трябва да положите допълнителни грижи за здравето, като може да използвате някои от подхранващите натурални продукти Color & Soin. Освен използването на подхранващи балсами и шампоани, може да си правите маска на косата веднъж седмично, която ще предпазите косата ви от външни въздействия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!