≡ Menu

Адвокат – образ в обществото днес

Една от най-желаната професия за младите хора през 21 век се оказва адвокат. Много хора виждат в подобна професионална кариера възможност да гарантират своя просперитет и същевременно да работят вълнуваща и интересна работа, която от своя страна се отплаща добре.

В настоящата публикация ще се фокусираме върху масовия образ на хората, работещи като адвокати, разпространен в обществото. Напълно нормално е мненията да са коренно различни в зависимост от това какъв опит сте имали при срещите си с адвокат до сега. За едни той може да се окаже спасител, за други Юда.

Дори в литературата и масовата култура образът на адвокатите варира много, като често биват определяни като едни от грешниците с най-големи провинения. В друга светлина ги виждат естествено всички хора, на които те са помогнали и направили по-щастливи. През последните години дори се появиха редица телевизионни сериали, които имаха за цел да разбулят образа на адвокатската професия, показвайки на аудиторията, че те също са най-обикновени хора, макар и доста интелигентни такива.

У нас образът на адвоката е доста лош. Много хора са заклеймили, работещите в тази сфера, като неетични и подли. Все пак много хора се възползват от техните услуги и в последствие остават изключително доволни от подготвения договор или спечеленото съдебно дело, благодарение на добре подготвения си адвокат. Според мнозина, все пак хората у нас завиждат на доброто финансово състояние на адвокатите и така се е образувала негативната тенденция и мнение спрямо тяхната работа и личности.

В крайна сметка обаче не можем да си изкривим душата и да не признаем адвокатите като едни от най-образованите и интелигентни хора в коя да е държава днес. Професионалните адвокати често са символи на интелектуалния авангард със своите отлична риторика, логика и познаване на фактите, които им помагат не само в съдебната зала, а често също така и в живота.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!