≡ Menu

Какво трябва да знаете при покупка на лаптоп батерии?

Ако е дошло времето да сменяте вашите лаптоп батерии, но вие си нямате и понятие както трябва знаете и търсите, тогава тази статия със сигурност ще ви бъде от полза. Знаейки какво да търсите, докато избирате лаптоп батерии ще ви гарантира, много по-добри възможности да откриете най-доброто, от което се нуждаете. Следните няколко стъпки ще ви помогнат при избора на нови батерии.

  • Първото нещо, което трябва да се потърси очевидно е надежден производител. Винаги е по-добре да потърсите батерии от същия марка и производител на лаптопите, като по този начин качеството ще бъде гарантирано.
  • Второ, проверете от какъв вид са вашите батерии, тъй като на пазара се предлагат четири различни, като Ni-Cad, Ni-MH, Li-Ion и Li-Poly. Всички нови модели лаптопи са с Li-Ion или Li-Poly батерии, тъй като са много по-леки и по-издръжливи, отколкото са по-старите Ni-Cad и Ni-MH. Но ако лаптопа ви е от старата генерация, тогава ще трябва да потърсите същите батерии, тъй като едва ли лаптопа ви ще може да работи с новите Li-Ion батерии.
  • Ако все пак имате избор между Ni-MH, Li-Ion или Li-Poly батерии за лаптоп HP, тогава няма какво да се колебаете, ами изберете по-новите и надеждни батерии. Както вече казахме новите високотехнологични Li-Ion батерии са много по-издръжливи и по-леки спрямо Ni-Mh.
  • Накрая, но не на последно място по важност проверете мощностите на двете батерии, тъй като те трябва да бъдат еднакви. Въпреки, че ако си вземете такива с по-висок ампераж, трябва да знаете, че това ще увеличи по-дълготрайно издръжливост и по-дълги цикли на заряд и разряд.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!