≡ Menu

Какво трябва да знаете за симптомите за рак на простатата

Рак на простатата е една доста разпространена болест сред мъжете. Това е заболяване, което се характеризира с безконтролно размножаване на ракови клетки, които постепенно оформят тумор в простатната жлеза. Това е орган, който се намира точно под пикочния мехур и обгражда пикочния канал, който отвежда урината от пикочния мехур към пениса.

Ракът на простатата започва да се развива от външната стена на простатата, обикновено при мъже на възраст над 50 години. В ранен етап на заболяването обикновено не се проявяват никакви симптоми тъй като раковите клетки се размножават само в простатната жлеза. На по-късен етап от заболяването ракът може да се разпространи към лимфните възли или и други части на тялото.

Симптоми свързани с рак на простатата

–          Често уриниране;

–          Болезнено уриниране;

–          Кръв в урината;

–          Слабо отделяне на урина;

–          Усещане за парене при уриниране;

–          Трудности при започване или спиране на уринирането;

–          Спешна нужда за уриниране;

–          Чувство за пълен пикочен мехур;

–          Болезнена еякулация;

–          Болки или спазми в бедрата, долната част на гърба или горната част на бедрата;

–          Кръв в спермата;

Това са някои от симптомите, които могат да бъдат забелязани от мъжете. Въпреки това, трябва да се отбележи, че тези симптоми не се свеждат само до рак на простатата, но може да са характерни и за други заболявания. Така или иначе каквато и да е причината, мъжете трябва да се консултират с лекар по най-бързия начин. Лечението при ракът на простатата може да протече по различни начини и методи. Това се определя от специалист и зависи от степента на заболяването и възрастта на пациента.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!