≡ Menu

Как да изберем бижута, които да съответстват на зодията ни?

По света съществуват различни видове бижута. Големия въпрос е дали всички те са добри за даден човек. Според учени би трябвало да избираме своите бижута да отговарят на зодията ни. В следващите редове ще разгледаме кои накити са удачни за всяка една от зодиите.

Огнените зодии – на тях най-прилягат бижута с прозрачни и скъпи камъни. Като пример можем да дадем диамант, изумруд, сапфир и рубин.

За земните зодии, най-удачния избор е накитите да с камъни, които не са прозрачни. Яспис, тюркоаз и ахат са най-подходящи за тези зодии.

Представителите на Въздушните знаци е желателно да използват полупрозрачни естествени камъни като например аметист и нефрит.

И накрая – водните знаци. За тях са най-добри камъни с променящ се цвят, като например александрит, перли и опал.

Металите, които се използват в бижутерията също оказват влияние върху притежателя на бижутата. Златото носи богатство и любов, а и щастие и сила. Среброто пази от зли сили и отрицателни емоции. Освен това придава повече чувственост. Но народните вярвания твърдят, че не е желателно да се носи много дълго, защото тогава ефектът му ще е обратен.

Бижутата трябва да се използват по различни начини. За всяка част от тялото има определена символика за носене на украшения. Така например за овните подходящи бижута са тези, които се носят на главата. Носейки ги там, те ще увеличат своя талант. За телците, най-добрите украшения са за врат. По този начин те ще имат сигурен източник на енергия. Близнаците могат да носят бижута за ръцете, така ще подобрят мисленето си. Лъв и рак е желателно да използват огърлици, брошки и други. Така ще имат защита от отрицателната енергия на хората. За везните и девата най-подходящи са токи и колани. С тези бижута ще си осигурят добри взаимоотношения у дома и в работата. И накрая Козирог, Стрелец, Риби и Водолей е желателно да носят бижута за крака.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!