≡ Menu

Как да изберем подходящите товарни гуми?

Намаляване на разходите в транспорта е възможно, ако гумите се използват по-рационално и ефективно и се оптимизира консумацията на гориво. От първостепенна важност за ефективност в употребата на товарни гуми е правилният избор на модел, който е най-подходящ за конкретното приложение. Това препоръчват и водещите производители на товарни гуми, като Мишелин и Континентал.

Трите основни приложения на тежкотоварните гуми са:

1. Транспорт по магистрали и първостепенни пътища

Дългите курсове по магистрали и първокласни пътища подлагат гумите на постоянна скорост с минимално ускорение и спиране. Затова гумите, разработени специално за тези условия, използват структури и материали на протектора, които оптимизират износването, разпределянето на налягането в гумата и съпротивлението при търкаляне за да предложат минимален разход на гориво на километър. Така, ако пътувате по магистрали с товарни гуми за магистрали, ще постигнете най-добра ефективност и икономичност.

2. Регионален транспорт

Регионалният транспорт включва движение по различни видове пътища с често използване на спирачките и газта, с възможност за движение по черни пътища. Гумите специално създадени за регионален трафик са най-подходящи за дълги и средни разстояния и регионални пътища, за планински пътища и завои, за променящи се пътни и метереологични условия.

Гумите за регионален транспорт са подложени на често ускоряване и спиране, а грубите, неравни или повредени пътища изискват по-висока устойчивост на износване и повреди и по-твърда структура. Така правилните гуми намаляват риска от аварии.

3. Смесени пътни условия

Това са средни дистанции по всякакви видове пътища, движение по второстепенни пътища и извън пътя, при трудна проходимост, подход към строителни площадки и кариери.

Този тип гуми трябва да са износоустойчиви на механични повреди и да осигуряват сцепление при движение извън пътя. Специалните гуми за смесени условия се справят лесно с остри ръбове на камъни и скали, благодарение на антиабразивни материали и смески. Това са единствените гуми пригодени за тежки условия, с минимален риск от аварии.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!