≡ Menu

Как да изберем специалната козметика за нашата кожа

В днешно време масовите марки предлагат козметика за всички видове кожа – мазна, смесена, суха, чувствителна. Всяка една от тях се рекламира като използваща специални съставки, които помагат точно на вашият тип кожа. Всеизвестен факт е, че масовата козметика съдържа основно химически съставки, които я правят временно ефективна, но скоро резултатът придобива стартова позиция. Ето защо, в днешно време огромен процент от потребителите залагат на натурална козметика.

Натуралната козметика съдържа основно натурални съставки, химическите такива са сведени до минимум и влиянието върху кожата се усеща плавно и непоколебимо. Козметиката от натурални продукти също бива различни видове в зависимост от типа кожа и нуждите.

В индустрията на натуралната козметика извънредно се набляга на продуктите за поддържане на кожата във времето. От този тип серии най-важно е да наблегнем на крем против бръчки– той би поддържал нашата кожа в идеално състояние, а в комбинация с тоник, маски и околоочен крем кожата ни ще сияе.

Друг дял от асортимента на натуралната козметика, заслужаваш специално внимание е козметика от охлюви. Слузта от охлюви има способността да регенерира кожата, като я тонизира и почиства. Резултатът е – по-еластична, по-свежа и по-красива кожа.

Особено важно е да започнем грижата за нашата кожа навреме- ако бръчиците са малки с малко повече упоритост и натурални продукти, лесно биха могли да бъдат преборени. Ако, обаче, имате дълбоки бръчки, които с времето са придобили доста сериозен вид, то трябва да бъдете търпеливи, за да изчакате ефекта от всяка една козметична процедура.

Типовете продукти, които препоръчваме да се ползват и тяхната последователност на прилагане в ежедневния режим са: при ставане сутрин лицето се измива с гел за лице, след което се тонизира с тоник, за да се отмие остатъчната мазнина и се нанася дневен крем. Препоръчително е през лятото дневният крем да има и SPF фактор, който да предпазва кожата ни от вредните лъчи. След тези процедури, вече можете спокойно да следвате собствените си стъпки за нанасяне на грим. Вечер след натоварен ден, макар умората да ви завладява, не пренебрегвайте здравето на вашата кожа- свалете грима с тоалетно мляко, измийте лицето с гел, тонизирайте и нанесете нощен гел, както и околоочен гел.

Препоръчваме заедно с натуралната козметика да се използват и натурални продукти за маски. Домашните маски са източник на много витамини и здраве за кожата, като нанесени и комбинирани правилно, ще направят кожата ви сияеща. Ето някои основни продукти от домакинството, които могат да послужат за подобряване вида на кожата ви: белтък, домат, ягоди, морков за мазна кожа; кайсия, праскова, жълтък за суха, краставица, алое и кисело мляко за чувствителна кожа. Основният принцип при приготвянето на домашните маски е да не ги подлагате на термична обработка- директно смесвайте продуктите и ги нанасяйте върху лицето, след около 20 минути изплакнете и нанесете своя натурален крем или крем против бръчки!

Кажете „здравей“ на новата си кожа!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!