≡ Menu

Как да направим тесто за домашна пица

Всички обичаме пица, защото е бърза и изключително вкусна храна. Съществуват десетки видове от тази прекрасна храна, но разбира се, има такива, които се открояват. Това са Маргарита, Куатро Стаджони, Хаваи и някои други. За съжаление понякога няма как да излезем на ресторант или пицария, за да похапнем вкусната храна, което налага нейното приготовление в домашни условия. Един от най-важните елементи е тестото, чието приготовление ще разгледаме именно в тази статия.

Когато не си поръчваме доставка на пица, а искаме да приготвим такава собственоръчно, то тестото играе важна и ключова роля в целия процес. Основните продукти за подготвянето на едно хубаво и подходящо тесто са брашно, суха мая, хладка вода, зехтин, сол и захар. Понякога можем да добавим и подправки, които да обогатят основата, но трябва да бъдем внимателни. Розмаринът и босилекът са най-честите зеленини, които се добавят към тестото, но по-рядко.

След като вече имаме всички продукти за тестото на нашата домашна пица е време да се захванем със същинското приготовление. На първо място ни трябва голяма купа, в която да месим всички продукти, за да се получи хомогенната смес. В купата поставяме мая, зехтин, вода, сол и захар. Всичко това го смесваме и оставяме за около 15 мин. В последствие прибавяме брашно и започваме да месим докато не се убедим, че се е получила хомогенна и подходяща за блат смес. Необходимото време за бухване на тестото е около час.

В много от случаите се налага да прибавим вода и брашно към вече готовото тесто. Ако прецените, че е нужно не се притеснявайте да го направите. Това ще направи цялата смес много по-добра за последващо приготвяне. Готово ли е тестото вече сами преценявате какви продукти да поставите. Бихте могли да посетите сайтове на големи вериги пицарии, за да почерпите идеи или просто да отворите старите и прашасали готварски книги. Интернет също е добър вариант за намиране на добри варианти за вашата пица. Бон апети!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!