≡ Menu

Как да ограничим разходите за надграждане на компютър или лаптоп

На всеки две-три години имам практиката да надграждам домашната машина, като това решение е планирано във времето. Избирам подходящите компоненти – RAM, процесор и видео карта, така че употребяваният компютър да бъде адекватен на съвременните игри и приложения.

Цената, разбира се, е основният фактор, който отказва повечето хора от покупката на чисто нова машина. Затова, ако научите основните принципи за комбиниране на различните хардуерни части, бихте могли сами да ремонтирате, сглобявате и надграждате вашия употребяван компютър.

Съществуват множество опции пред всеки, който желае да изгради сам чисто нов компютър или да обнови вече технически остарялата машина.

Потърсете разпродажба

Очевидно най-евтиният вариант за надграждане на ползвания от вас компютър е да намерите краткосрочни намаления или дневни промоции. Бъдете търпеливи и не привързвайте с ъпгрейда. Поръчайте тогава, когато желаният от вас компонент се появи на атрактивна цена. Не се притеснявайте да поискате и отстъпка от продавача.

Оригинални части от производителя (ОЧП)

За предпочитане е да купувате ОЧП – това са компонентите, които се доставят на разпространителите без опаковки, дискове с драйвери и упътвания за инсталирането им. Те могат да бъдат свалени от официалните сайтове на производителите. По този начин е вероятно да постигнете отстъпка при покупка на процесори, RAM памети, видео карти и дори дънни платки.

Използвайте компоненти от компютри втора ръка.

Разумно решение е да прецените от какво точно надграждане вашият употребяван компютър има нужда. Може да спестите пари, слагайки вече използвани клавиатури, мишки, монитори и кутии.

Също така е възможно да вкарате в употреба лаптоп втора ръка- хард дискове, захранвания (ако дъното го позволява) и четци на карти.

Отстранете ненужните устройства

Отстраняването на ненужните и неизползваеми устройства е още една опция за ограничаване на разходите по надграждането на компютъра ви. Необходимо ли ви е оптично устройство? Ако искате да имате на разположение геймърски компютър и поръчате продукта онлайн, вероятно не. USB устройствата представляват подходящ заместител на CD и DVD устройствата.

Продайте ненужните компоненти, за да набавите финансови средства

Съществуват много причини компютърните фирми да желаят хардуерните компоненти на вашия употребяван компютър. Частите втора ръка са подходящи за работни станции, на които се ползват предимно офис приложения и Интернет. Подрастващото дете не се нуждае от машина с процесор поколение i7.

Желателно е да продадете ненужния хардуер, когато осъществите планираното надграждане.

Това са основните аргументи, чрез които може да си позволите надграждането на цена по-висока от планираната. Естествено, трябва да се придържате към определения от вас бюджет, но основната идея е да се фокусирате върху това, от което наистина имате нужда – запазете наличните хардуерни компоненти, които ще са ви от полза и продайте ненужните такива. Преценете внимателно стойността на желания от вас ъпгрейд и следете постоянно за разпродажби и промоции.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!