≡ Menu

Как да поддържаме дървения под в банята?

Как ще запазите дървото в перфектно състояние?

Всички ние обичаме дървения под и то толкова много, че сме готови на всичко, за да го запазим чист и привлекателен. Факт е, че поддържането на дървен под е процес, който не бива да пренебрегвате, ако сте избрали този материал. Усещането за уют с него у дома е уникално. Стаите с дървен под излъчват топлина и спокойствие.

За съжаление обаче дървесината като материал е доста чувствителна. Без значение колко сте внимателни, е много трудно да избегнете драскотините и белезите, които се създават с течение на времето. Ето защо правилното поддържане на дървените подове е нещо, което определено ви интересува.

Вижте нашите съвети как да поддържате дървения под в банята в отлично състояние!

  1. Основни правила за чистота и защита.

Течните почистващи препарати, прахосмукачките и острите предмети са най-големите врагове на дървения под. Бъдете много внимателни, когато почиствате с прахосмукачка, защото тя може да отделя отпадъци, които да замърсят дървото. Аксесоарите на прахосмукачката също не са подходящи за дървения под. Също така трябва да избягвате честото почистване или поне да използвате чиста вода и суха кърпа. И накрая, поставете на мебелите за баня специални поставки, за да не се получават петна.

  1. Ремонтирайте малките наранявания.

За поддържането на дървения под в банята има няколко неща, които можем да направим сами. В случай, че драскотината е повърхностна и малка, може я потъркате с парче шкурка и след това да я оцветите със специална боя в същия цвят като дървото. Бъдете внимателни все пак! Трябва да следвате посоката на дървото, в противен случай драскотината ще се увеличи.

Ако има петно, създадено от вода, можете да опитате следното. Поставете кърпа, сгъната на две. След това, с ютия при умерена температура, бавно загладете участъка. Проверявайте редовно, за да сте сигурни, че петното изчезва.

  1. Пълен ремонт на дървен под.

Ако обаче имате по-дълбока повреда, която покрива голяма площ или дори ако просто целия дървен под изглежда захабен, е необходимо да се свържете със специалист по поддръжка и ремонт. Всички дървени подове могат да бъдат ремонтирани, ако се свържете с подходящия специалист. С правилното шлифоване и полиране вашия дървен под в банята ще изглежда като нов!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!