≡ Menu

Как да почистите мазе за един ден

Дори и най-чистите, най-малките хора имат няколко позиции, в които просто не знаят какво да правят. Едни от най-честите места използвани за склад „за всичко“, това е мазето.

Щом стане дума за място за съхранение на нещата, хората натрупват с течение на годините и не могат да намерят друго място в домовете. Сега е времето да се проведе цялостно почистване, за да получи вашия мазе по-добър изглед и повече пространства.

Неща, които трябва да се направи, когато решите да организирате почистване на мазе

Има начин за почистване на мазе, което прави процеса по-прост и по-малко стресиращ. Първата стъпка е да се премахне елементарното. Най-добрият начин да го направите е да се поставят четири кутии в центъра на стаята и да се отбележи боклука. В една от всички кутии, се поставят нещата за дарение, в друга тези дето ще се пазят, следващата е за нещата, които ще се рециклират и последната с отпадъци за изхвърляне. Докато сортирате елементарно, трябва да вземете незабавни решения за това кои елементи принадлежат, към дадена кутия. Ако това не е важно за вас и сте забравили за дадени вещи, то ще отнеме време да се отървете.

Едва, когато сте готови със сортирането е време да минете с вакуум мазето. Мазетата привличат много прах и паяжини. Вземете метла и парцал за почистване. Премахнете всички замърсявания от осветителни тела и ги почистете добре. След тази работа е време да се проверят целите пространства за нежелани изненади. Изпражненията на животни и мухъл са често срещани в мазета. Знаейки, че има проблем, по-лесно ще се справите с отстраняването му.

Как да почистите пода на мазето най-ефективно

Почистването на бетона е най-добрият начин да премахнете мръсотия и боклуци, така че ефективно някои подове могат да бъдат очистени по-лесно от други. За целта смесете перилен препарат и амоняк с вода и търкайте с твърда четка. Когато приключите, можете да изплакнете етажите с вода и прахосмукачка за вода. Ако намерите мухъл в мазето си, трябва да се отървете от него. Това може да стане лесно с белина, разтворена в един литър вода и пръскайте мухъла. Прочистете с найлонова четка и изплакнете с вода, за да продължите.

Почистване на мазе след наводнение

Ако мазето е наводнено с вода поради счупена тръба или природно бедствие, трябва да го почисти веднага, за да предотвратите по-нататъшно увреждане. Уверете се, че електричеството е изключено. Ако има вода в мазето е важно да не се отстрани, а за целта изключите електричеството. Ако имате килими или мебели в помещението, трябва да ги махнете. Така ще предотвратите разпространението на мухъл. В противен случай, ще се наложи да помислите за изхвърляне на мебели.

Същото важи и за вашите лични вещи. Предмети, които сте избрали да се пазят трябва да се измиват с топла вода и белина и да се оставят на открито докато изсъхнат напълно.

Предотвратяване на мухъл след наводнение

Ако има влага или вода във вашето мазе, наводненията много често водят до натрупване на мухъл. Най-добрият начин да се предотврати мухъл е да се почисти мазето веднага. Използвайте вентилатори и изсушители, за да изсъхне мазето. Премахване на килими, тапицерия, гипсокартон и други неща, които могат да се увредят или са мокри вече е важно да бъдат отстранени. Не оставяйте нищо в мазето, докато стаята не е напълно суха.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!