≡ Menu

Как да програмирамe двигателят за гаражни врати?

Двигателят за гаражни врати от нашата фирма представлява моторизирано устройство, което автоматично отваря и затваря вратите. Докато някой от тях могат да се контролират от бутон или цифрова клавиатура, други се отварят с помощта на дистанционно управление. Именно на програмирането на двигателите задействани с помощта на дистанционното управление ще се спра в настоящата статия. Задачата не е много сложна и всеки сам ще може да се справи с нея без да се налага да търси помощ от специалист.

Вижте как:

Стъпка 1 – Приемаща сигнала на дистанционното антена

Трябва да се види къде точно дистанционното управление предава своят сигнал. След това вижте къде е обучаващият бутон, той се намира в долната част на двигателя в близост до халогенната лампа. Обикновено върху него има отбелязана буквата „Р“. Обикновено дистанционните управления са опаковани в торбичка и към тях е приложена батерията им. Преди да започнете обучението на двигателя поставете батерията в дистанционното управление!

Стъпка 2 – Започнете програмирането

Натиснете веднъж бутона „Р“. Халогенната лампа започва да свети, а вие трябва да задържите бутона на дистанционното управление, като се приближите максимално близо до двигателя. Лампата започва да мига, а вратата се отваря. След това натиснете бутона на дистанционно още веднъж за да може вратата да се затвори. През цялото това време лампата на двигателя трябва да мига. Повторете отварянето и затварянето няколко пъти, докато лампата започне да свети постоянно. Така обучението на вратата завършва.

Натиснете още веднъж бутона „Р“ за да може двигателят да запомни настройките, като с това целият процес на програмирането завършва и вашият двигател може автоматично да отваря вашите гаражни врати.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!