≡ Menu

Как да развием логическото мислене у нашите деца!

Съвременният свят ни предлага ежедневно, изключително много възможности за развитие, а това разбира се се отнася и за децата. Малчуганите са най-святото нещо за всяко семейство и за да растат нормално, те трябва също да получават шанс за развитие и да се подготвят за очакващият ги свят. Игрите за деца са много популярни в последно време, но не всички от тях могат да дадат на мъничетата нужните умения и знания. Някой игри са поучителни, някой логически, някой пък са абсурдни и изпълнени с насилие, но най-доброто, което можете да изберете за вашите рожби е играта на пъзели.

Пъзелът е нещо много интересно и забавно, като кара децата да разпознават отделните детайли, да учат фируги, цветове и да развиват своето логическо мислене. Може би не знаете, но тази толкова разнообразна игра е създадена още през далечната 1760 г. от англичанина Джон Спилсбъри. Той е бил известен картограф и дърворезбар, а сигурно вече се досещате, че създаденият от него пъзел е бил от дърво. Той обаче е имал за цел, пъзелът да не е само интересен и да се редят фигурки, а да представи на хората един много разнообразен начин, да изучат географията и да развият своите умствени качества. Днес, след повече от 250 г. развитие на тази игра, тя все още е изключително популярна и практична, и именно затова, трябва вашите деца да опитат поне веднъж какво е да наредиш един пъзел.

Хубвато в случая е, че светът, в който живеем е високотехнологичен и възможностите пред малчуганите са много, тъй като могат да редят пъзели по всяко време и на всяко място, с помощта на компютър и интернет. Онлайн игрите все повече изместват традиционните такива, но това се дължи на редица предимства, като например това, че фигурките не се губят, няма нужда да плащате за скъпи игри, тъй като в интернет има безплатни, а и децата освен че се учат да подреждат отделните детайли, привикват и към технологиите като компютъра.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!