≡ Menu

Подаръци по време на криза

Всички се стремим да направим близките си хора щастливи. Когато наближи важен празник, отделяме огромни усилия, време и средства, за да изберем най-подходящия за тях подарък. Как обаче да изберем наистина хубав подарък, когато средствата ни са ограничени?

Посланието

По-важно от самия подарък, винаги ще бъде посланието. Направете специална ръчно изработена картичка. Персонализирайте я според интересите на човека – нарисувайте или апликирайте негови любими предмети, хора, събития. Напишете дълго лично пожелание. В него споменете какво цените в човека и кои са най-силните му качества, които го правят незаменим. Всеки обича да чете комплименти. Едно наистина силно послание със сигурност ще измести центъра на вниманието от подаръка и ще накара всеки да се чувства специален.

Опаковката

Не става въпрос за лъскавите щандове, предлагащи опаковане на подаръци на безумни цени. Направете я у дома, безплатно. Сложете подаръка в кутия и намерете старо списание, подходящо за интересите на човека. Опаковайте кутията с най-красивите страници от него вместо опаковъчна хартия. Прикрепете ръчно изработената персонализирана картичка и добавете панделка. Освен че е безплатна, тази опаковка е изключително красива и няма как да остане незабелязана.

Подаръка

Изберете символичен подарък, който да си кореспондира с посланието. Помислете кои са най-любимите ви качества в човека, на когото подарявате подаръка, и открийте какво ги символизира. Например ако го характеризирате с търпение, постоянство и мъдрост, подходящ символ на тези качества е костенурката. Маймуната пък символизира богатото въображение и креативността. Изберете най-подходящия символ и подарете негова фигура. В посланието уточнете защо сте избрали точно този символ за подарък. Ако не знаете откъде да намерите подходящи символични подаръци, разровете се в онлайн магазините за подаръци. Не се притеснявайте за ограничения си бюджет, защото такъв подарък може да откриете и за съвсем малка сума пари. Цените им започват от 5-6 лв.

Въпреки скромната цена на подаръка, трябва да го поднесете с увереност и усмивка. Разкажете защо сте избрали този символ и колко много цените съответните качества в получателя на подаръка и няма как да не го направите щастлив, защото няма нищо не прави подаръка по-специален от отношението, вниманието и посланието.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!