≡ Menu

Как да резервираме хотел на най-ниска възможна цена?

В случай, че правите хотелска резервация онлайн за първи път, има няколко неща, на които трябва обърнете внимание преди да изберете подходящ хотел за вашето бизнес пътуване, меден месец или романтична почивка с половинката.

Хотелът винаги е едно от нещата, за които се предвиждат най-много средства при всяко едно пътуване и е добре да направите проучване и похарчите точно толкова средства, колкото са необходими и нито лев повече.

Какво трябва да знаете, така че да успеете да спестите средства?

  1. Важно е да знаете, че цените на хотелските стаи се различават в зависимост от периода на годината, начина по който направите вашата резервация и продължителността на вашият престой. За да намерите най-добрата цена, която отговаря на вашият бюджет ще трябва да отделите част от вашето свободно време за да разгледате различните възможности онлайн или да договаряте цена директно с мястото за настаняване, където желаете да отседнете.
  2. Цената на рецепция “Rack rate” обикновено е най-високата цена, която можете да получите. Обикновено гостите не знаят този факт и резервират директно на тази цена. Сега вече вие знаете и всеки път ще търсите по-ниска от нея!
  3. Още преди началото на вашето проучване решете какъв точно вид хотел търсите – бюджетен, среден по ниво, част от хотелска верига, дали да бъде 3,4 или 5 звезди – в самото населено място, за където планирате пътуване и неговата точна локация /в близост до летището, центъра на града или основните туристически атракции/.
  4. След като решите точно какъв тип хотел търсите започнете да проучвате сайтовете за хотелски резервации в интернет за да видите в кой точно можете да намерите място за настаняване на достъпна цена спрямо заложените от вас критерии. В случай, че пътуването ви е в България например до София или Банско потърсете в Google – Хотели в София или хотели в Банско. Разгледайте резултатите на първа страница и изберете първите 5 или 6 сайта от тях. За да улесните своят избор, направете таблица, я която можете да попълнете основните параметри, които са от значение за вас и така ще можете още по-лесно да направите вашето сравнение.
  5. Независимо, че вече сте избрали сайт, от който да направите вашата хотелска резервация, посетете в последствие и други такива. Понякога хотелите публикуват актуалните промоции само на определени места. Вие не искате да пропуснете някои от тях?
  6. Не пропускайте един много важен факт – обикновено хотелите разпределят своите най-неприветливи стаи за гостите, които са си направили резервация за на възможно най-ниската цена или са използвали сайт за групово пазаруване. Ако вашата цел е да получите най-хубавата стая на възможно най-ниската цена не използвайте такъв тип сайтове.
  7. Важна спирка за вас е собствения сайт на самия хотел. Там по-голямата част от местата за настаняване предлагат най-добрите цени за резервации. Освен най-ниската цена при директна резервация през сайта на обекта ще получите и редица други бонуси – настаняване в по-висок клас стая при същите условия, по-хубава гледка, напитка за „Добре дошли“ и т.н.

Идва време да вземете решение?

  1. След като направите своето проучване се обадете директно в хотела. Мениджърите на резервациите са запознати със заетостта на хотела в отделните периоди и са в състояние да ви предложат още по-добра цена, в случай че вие планирате вашето пътуване за период, в който заетостта на обекта е по-ниска от предвиденото.
  2. Не пропускайте факта, че във всеки хотел не всички стаи са еднакви. Някои са по-големи от другите, други имат по-добра гледка. Някои са по-близо до асансьора и в тях трябва да очаквате повишени нива на шума. Някои предлагат настаняване на две отделни легла, а други на едно голямо легло с Кралски размери.
  3. Попитайте директно служителите от отдел „Резервации“ – „Каква е най-добрата цена, която можете да ми предложите за вашият хотел на морето?“, „Имате ли някакви специалните пакети, които не са налични във вашият уеб сайт“?, „Търся евтин хотел в София, но не мога да се ориентирам в цените, публикувани на вашият сайт“. Това ще бъде най-добрият знак за тях, че цената, която сте гледали в интернет не е приемлива за вас и вие търсите по-добра от нея. Все пак и те искат да не ви загубят като клиент?
  4. В случай, че притежавате специфичен вид кредитна карта /Например Diners club/ или национална карта за отстъпка, попитайте дали с нея има възможност да получите по-добри условия? Интересувайте се дали не можете да станете част от програмата за лоялни клиенти – така ще имате привилегията да получавате винаги най-добрите условия и да спестите време и средства при бъдещи резервации, когато пътувате.
  5. Извадете и вашите скрити козове /Например – „Ние проучваме всички хотели в София, защото търсим къде да отседнем за нашият меден месец“ или „Проверихме условията за настаняване на повечето хотели в Созопол, но не сме сигурни дали точно вашият предлага детска анимация.“
  6. Когато правите резервацията по телефона, не пропускайте да попитате за политиката на анулация.

И за финал – какво ви е необходимо за да организирате пътуването си сами?

  1. Точни дати, за които планирате да пътувате.
  2. Валидна кредитна карта, необходима за гарантиране на вашият престой.
  3. Търпение, което ще ви бъде необходимо докато търсите, но ще се отплати с по-ниска цена.

Ако спазите всички това, макар и с повече усилия в началото, за вас ще остане единствени да броите дните до началото на предстоящото незабравимо пътуване!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!