≡ Menu

Свали килограми със здравословна закуска

Закуската е най-важното хранене от деня. Ето защо и именно там се крие ключа към загубването на онези 2-3 излишни килограма, които все те притесняват. Ще се чувстваш по-щастлива и по-тонизирана от всякога с тези перфектно балансирани предложения за бърза закуска.

За закуска, която ще те държи енергизирана през целия ден:

Протеини: Протеинът в храни като яйцата, ядките и пушената сьомга кара човек да се чувства сит за по-дълго време.

Здравословни мазнини: Хората, които ядат закуска, която съдържа малко количество мазнини, като тази в нискомаслено мляко, обикновено ядат по-малко като цяло през целия ден.

Комплексни въглехидрати: В фибри и хранителни вещества от пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, подържат ниски нивата на холестерол и поддържат здравословно тегло.

За най-бързащите – Smoothie за из път:

Сложете в блендера замразен банан, обезмаслено мляко, обезмаслено кисело мляко (плюс няколко допълнителни плодове, ако желаете), а след това изсипете съдържанието в чаша за из път. Замразените кристалчета от банана правят смутито по-пенливо. Ако искате да е по-сладко, използвайте презрели банани.

Да свалим килограми:

Овесената каша помага за губене на тегло по два начина.  Тя е богата на фибри и те кара да се чувстваш сита по-дълго време. Доказано е, че яденето на такъв тип закуска 3 часа преди тренировка, ще ти помогне да изгориш повече. Овесената каша ще ти осигури ежедневната дажба въглехидрати.

За любителите на класическото:

Яйцата са най-лесната, бърза и нискокалориина закуска. Яйцата ще ти дадат нужното количество протеин.  Изследване сочи, че хората, които са на диета и ядат яйца за закуска, се чувстват сити за по-дълго време и свалят двойно повече от тези, който се хранят с различна закуска.

Сутрешна пица:

Ако просто искате да поддържате теглото си, можете да си позволите и по-богата закуска. Изрежете крайщниците на хляба, разнесете 3 супени лъжици с нискокалорично сирене рикота и добавете домати. Завършете “пицата” с една лъжица зехтин, малко сол и черен пипер. Може да се изпече по желание.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!