≡ Menu

Как да се справим с интервюто за работа?

Как да се справим с интервюто за работаСлед търсене на обяви за работа, вече сте кандидатствали идва ред и на интервюто. Всяко интервю за работа е много трудно и често се пренебрегва тази част, като тя много важна. От представянето ви зависи дали ще получите работата или не. За това е добре да сте подготвени възможно най-качествено. Трябва да сте наясно с информация за работодателя към който кандидатствате, както и да сте наясно за позицията към която евентуално ще заемате.

Сдържаност

Не трябва да прекалявате с думите, бъдете кратки и ясни. Вероятно ще ви зададат и лични въпроси, което е нормално, по този начин правят евентуална психо оценка. Тук насочете така нещата от живота си, да покажете развитието си в дадената област, кратки отговори, не прекалявайте и не издавайте от личната си информация много, в някои случаи работодателите може да са подсъдими. Не прекалявайте с въпросите, не питайте за пари още в началото, а се постарайте умело да го включите в края. Можете да дадете и препоръки или съвети.

Подгответе се

За да не се представите лошо или за да сте уверени, че няма да попаднете на място от което ВИЕ няма да сте доволни или няма да се отнесат добре с вас. Потърсете достатъчно информация в интернет, която да ви даде ясна представа за бъдещия ви работодател. Освен всичко, информирането ви ще доведе до по-голямо самочувствие и работодателя, ще разбере, че имате истински интерес към работата. Покажете възможностите се, но не правете сравнения с други кандидати за позицията или някой от текущите или бивши служители.

Не питайте за заплащане, а по-добре поискайте или предложете в подходящ аспект желаното от вас заплащане, но това към края на интервюто, базирано на вече зададените от ва с въпроси, както и отразените изисквания към позицията от страна на работодателя.

Придържайте се към стриктен делови разговор, избягвайте цинизми, неприлично поведение и разговорна реч тип „на улицата или в бара с приятели“. Сприятеляването с работодател, започва едва след като ви приемат на работа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!