≡ Menu

Как да стартирате собствен фитнес клуб

Концепцията за идеалния външен вид на човешкото тяло се е променяла през вековете – човечеството последователно се е възхищавало на атлетична стройна фигура и към следващата епоха е на мода благородна стройност.

Вижте актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

Живеем в свят, където вторият вариант доминира над първия модел и хората използват индивидуално проектирани диети и упражнения, за да създадат образ, близък до идеалния. Тъй като не всеки обича колоезденето или бягането, има чудесна алтернатива за тях – посещение на фитнес клубове, които се появяват все повече на пазара.

Когато отваряте фитнес клуб, е много важно правилно да идентифицирате бъдещите основни посетители. Така че в жилищен район това ще бъдат домакини на средна възраст, които предпочитат да спортуват сутрин. Фитнес клубът, разположен в непосредствена близост до офис центъра, ще бъде посещаван от офис служители вечер.

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

Добро загряване Създаването на клуб без предварителна подготовка и познаване на индустрията отвътре може да бъде трудно, но все пак е възможно. Практическият опит, придобиването на допълнителни знания и установяването на тесни контакти с хората могат да ви помогнат във вашия бизнес. Отварянето на фитнес зала ще ви струва около 50 000лв. Тази сума включва подреждането на стая с площ от 600 метра за фитнес клуб, където трябва да поставите фитнес зала за упражнения (стаята за аеробика трябва да бъде най-малко 80 кв. М.), фитнес зала, съблекалня с душ, инсталиране на климатична техника и вентилация, както и солариум или стая за масаж.

Залата трябва да има добър микроклимат. Замърсеният, неизползваем въздух и миризма са не само неприятни за спортистите, но и намаляват ефективността на тренировките. Отварянето на прозорец не е изход, особено когато външната температура стане минус. Затова определено трябва да инвестирате в добър, качествен климатик. Не забравяйте салоните за персонала и клиентите. В зависимост от профила на основните ви клиенти, може да помислите за стая за гледане на деца, за да могат родителите да държат малките си по време на тяхната физическа активност.

Минималните разходи за наемане на сграда за фитнес клуб. Като се има предвид, че средната площ на помещенията, използвани за тези цели, е 500 кв. м, трябва да сте готови за значителни инвестиции. Най-добре е да потърсите място за фитнес в големи населени места или в близост до бизнес център, защото хората идват на фитнес веднага след работа.

В близост до фитнес залата трябва да мине пътно платно, паркинг и транспортна централа. В допълнение към доброто местоположение на сградата, струва си внимателно да изберете и интериора на фитнес клуба. Въпреки че повечето зали за упражнения не са особено сложни, някои предприемачи смятат, че оригиналният дизайн е от съществено значение за популярността му. Така че фитнес залата може да бъде оборудвана в гръцки или индонезийски стил.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!