≡ Menu

Как лесно да премахнете дюбели от стената

Решили сте, че ще правите ремонт и искате да свалите всички картини и рафтове от стената. Търсите бърз и лесен начин за премахване на дюбелите? Много хора изпитват истински ужас изпадайки в подобна ситуация, защото опитвайки се да се премахнат тези малки дюбели след тях остават наистина доста големи дупки. Повечето дюбели са пластмасови и имат контри, които ги държат на място. Те са изключително надеждни, но ако не знаете как точно да ги извадите наистина може да се окажете с доста голяма дупка, която ще трябва на всяка цена да запълните и да пребоядисате стената.
В този материал ние ще споделим с вас някои тънкости, с помощта, на които ще можете лесно да премахнете дюбелите от стената с минимални последствия.

Как да премахнете дюбели

Нашата цел е да премахнем главата на пластмасовия дюбел, която се подава от стената и след това да натиснем останалата част от него през стената. За целта:

  1. Вземете един нож и го поставете плътно върху стената точно под главата на дюбела. Бъдете изключително внимателни и предпазливи, за да избегнете възможни наранявания. За това ние препоръчваме, преди да започнете работата да носите ръкавици.
  2. След това плъзнете бавно и внимателно острието зад главата на дюбела.
  3. Натиснете леко на долу и режете от ляво на дясно докато не отрежете видимата част на крепежния елемент.
  4. След като сте приключили с рязането, леко натиснете останалата част от дюбела (това, което е останало вътре в дупката) в стената. Може да използвате една малка отвертка със звездовидна глава.
  5. Сега имате просто една малка дупка, която трябва да запълните.

Подвижни дюбели
Има много голямо разнообразие от дюбели, които освен, че лесно се поставят също толкова лесно може да се премахнат в случай на нужда. Тези модели можете да откриете в разнообразие от размери и винтове, които се инсталират директно в стената. Избирайки подобни дюбелите вие в действително пестите не само време при монтажа, но и при демонтажа им, защото е нужно само да развиете винта от стената и ще освободите скрепването.

Ако след като направите ремонта решите да поставите отново вашите картини и рафтове и търсите по-нови, здрави и надежди дюбел, можете да откриете голямо разнообразие в каталога ни. Там се предлагат всякакви видове дюбели от пластмасови до метални, предназначени за различни видове скрепвания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!