≡ Menu

Премахване на белези и изглаждане на бръчки с иновативни продукти

Премахване на белези и изглаждане на бръчки са едни от най-често желаните козметични процедури. И двете неща по своята същност са твърде притеснителни за добрия външен вид и естетиката на един човек. Затова и за премахването им в годините са се търсели редица решения, които да са безопасни и ефективни. Тук ще разгледаме същността на двете козметични процедури и как е най-добре да се подходи към заличаването им!

Премахване на белези и различни методи за целта

Белезите по своята същност могат да бъдат много разнообразни. Те понякога са причинени от младежко акне, от увреждане на кожата при прекарана шарка, могат да се появят в следствие на оперативна намеса, изгаряне, при направени пластични операции и прочие. Като цяло белезите се делят на атрофични и хипертрофични. По своя характер атрофичните се изявяват, като обезцветени участъци кожа, която е вдлъбната и най-често се появяват след акне и шарка. От друга страна хипертрофичните белези са надебелена и прораснала съединителна тъкан, която се образува над мястото на порезна рана, изгаряне или друг вид механично увреждане на кожата. Тя е различна по структура, няма окосмена покривка и е грапава, и червена. Друга голяма група белези са тези наречени келоиди. Те се появяват отново поради силен растеж на съединителната тъкан и са силно изпъкнали и твърди. Най-често се появяват по лицето, по шията или в областта около гърдите.

Всички тези три групи белези имат една обща черта, развалят естетиката и силно понижават нивата на самочувствието у притежателите си. Днес поради развитието на козметиката и дерматологията има разнообразни методи за лечението им, от кортикостероиди, през пластична намеса, лазерна терапия и най-безобидната и ефикасна опция крем-геловете. Сред разнообразието от гелове за заличаване и премахване на белези, дерматолозите все повече препоръчват един продукт наречен Кело Кот. Този гел е базиран на силикон и има уникална формула, която е бързо съхнеща и се абсорбира естествено на 100% от кожата. Така мястото на белега постепенно се омекотява с една такава терапия и се заличава с времето. За разлика от повечето стандартни силиконови кремове, този действа ефикасно не само при пресни белези, но и при стари и загрубели такива. От друга страна лазерната терапия с високочестотни лазери е друг удачен метод за лечение.

Изглаждане на бръчки методи за третиране

Бръчките са неумолимите следи на времето. Те тревожат всеки един човек и по скоро дамите, особено с напредването на годините. Като цяло кожата ни има способността по един уникален начин да се възобновява, но губейки активното производство на колаген и усвояването на хиалуронова киселина, неумолимо старее. Затова се налага да се прибегне до естетични процедури. Едни от най-бързо действащите и ефективни от тях са тези на база дермални пълнители. Можем да разпознаем два основни вида дермални филъри и те са базирани или на колаген, или на хиалуронова киселина. Разнообразието от марки на пазара е огромно, но поради високата си ефективност, две основни марки се разпознават, като най-качествени до момента. Това са хиалуроновите филъри на Перфекта и биостимулаторите на база колаген на Еланс. И при двете марки строго се следи качеството с редица периодични тествания и медицински изследвания. Затова и редица дерматолози залагат на тях при извършването на естетични процедури, като заличаването на бръчки, оформянето на лицевия контур, оформянето на скули и уголемяването на устни. Процедурата по поставянето на дермалните пълнители се извършва с тънки игли подкожно, като съвсем не е болезнена. Тя освен това е много бърза и възстановяването след нея е само няколко часа. За разлика от други методи за премахването на бръчките и тяхното изглаждане, този дава ефект моментално след самата интервенция. Освен това хиалуроновата киселина има функцията да овлажнява кожата, като я прави по-еластична, а биостимулаторите предизвикват естествено производство на колаген в кожата. Така, който и от двата пълнителя да изберете резултата е отличен.

Премахване на белези и изглаждане на бръчки е напълно възможно днес, защото за целта съществуват необходимите иновативни, естествени и безопасни продукти. Благодарение на тях тези естетични процедури за връщане на самочувствието са безболезнени, сравнително бързи и няма опасност от странични ефекти за здравето или алергични реакции. Затова доверете се на качеството, когато имате нужда от подобен род процедури.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!